O provocare nouă pentru Bölöni

sâmbătă, 29 iulie 2017, 01:43
2 MIN
 O provocare nouă pentru Bölöni

 

Tehnicianul român trebuie să readucă nou promovata din Anvers în elita fotbalului
 
Echipa de fotbal Anvers, antrenată din această vară de Laszlo Bölöni, are ca obiectiv să lupte pentru câştigarea campionatului Belgiei în următorii cinci ani, a declarat directorul sportiv al nou-promovatei în primul eşalon, Luciano D’Onofrio, pentru ziarul Het Nieuwsblad. D’Onofrio cere răbdare pentru Anvers, dar nu-şi ascunde ambiţiile. "Nu spun că vom fi campioni, dar ambiţia este să ne batem pentru titlu în următorii cinci ani. Fie şi şapte ani, e bine şi aşa. Am un plan în mintea mea, dar îl ţin pentru mine. Deocamdată, cer răbdare. Dacă în acest sezon atingem play-off-ul pentru primele locuri, ar fi ca şi cum am câştiga titlul", a spus D’Onofrio, fost director sportiv al lui Standard Liège, unde a colaborat un timp cu Bölöni¸"La Anvers e o provocare mai mare decât la Standard, iar dacă reuşim aici, va fi şi mai frumos. Cred foarte mult că o vom face. Cu familia Gheysens, clubul e între mâini bune", a spus oficialul lui Anvers, club revenit după 13 ani în prima divizie. Anvers a fost de patru ori campioană a Belgiei, ultima oară în 1957. Echipa a jucat finala Cupei Cupelor în 1993 (1-3 cu Parma), după ce în acel sezon a trecut în sferturi de finală de Steaua (0-0 acasă, 1-1 în deplasare).
Noul om forte în cadrul clubului a recunoscut că sunt probleme în startul campionatului: "Nu suntem încă pregătiţi. E doar o lună şi jumătate de când lucrez aici. Când am venit, încă nu era nimic pregătit pentru noul sezon. Era mai bine dacă aş fi venit deja în aprilie. Anvers e o echipă în reconstrucţie şi încă nu ştiu cât de repede vom creşte”, a adăugat el.
 
În altă ordine de idei, Anvers a oficializat transferul lui Obbi Oulare, un atacant belgian de 21 de ani, care a evoluat ultima oară în Olanda, la Willem II Tilburg, unde era împrumutat de gruparea engleză Watford.

    

Comentarii