O universitate din Iaşi, codaşă la vaccinare: doar 20% angajaţi se imunizează
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Situaţia de la Ministerul Educaţiei, pe universităţi

O universitate din Iaşi, codaşă la vaccinare: doar 20% angajaţi se imunizează

GALERIE
vaccin Apolonia Iasi
  • vaccin Apolonia Iasi
- +

La nivel naţional, în total, 61% dintre angajaţii instituţiilor de învăţământ superior vor să se vaccineze. La Iaşi, cel mai mare procent îl au Universitatea Tehnică (aproape 65%) şi USAMV (62,4%).

 

Ministerul Educaţiei a publicat un centralizator realizat la nivelul tuturor instituţiilor de învăţământ superior din ţară cu privire la datele raportate de acestea despre intenţia cadrelor didactice de a se vaccina. Cifrele prezentate sunt încurajatoare - în total 61% dintre angajaţii din universităţile din ţară vor să se vaccineze, în timp ce procentul pentru universităţile private este de aproape 46%.

„Ziarul de Iaşi” a scris şi săptămâna trecută despre intenţia de vaccinare din universităţile ieşene, prezentând cifrele preliminare şi procentele prezentate de către rectorii instituţiilor de învăţământ superior ieşean. Astfel, se observă faptul că cifrele prezentate anterior sunt similare şi cu cele făcute public de către Ministerul Educaţiei. Cel mai mare procent din Iaşi îl are Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”: 64,9%, mai exact 989 de angajaţi din 1.524 în total. Defalcat pe categorii, cea mai bună rată se înregistrează la nivelul personalului didactic titular, unde se vor vaccina până în prezent 489 de profesori din 631, un procent de 77,5%, iar cel mai mic procent este la personalul nedidactic, 151 din 378, un procent de 39,95%.

O rată similară o înregistrează şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, cu un procent de 62,38%, mai exact 335 de persoane dintr-un total de 537. Tot cel mai mare procent se regăseşte la personalul didactic titular, 69,84%, fiind 132 de persoane care vor să se vaccineze din 189 personal total. Cel mai mic procent, la personalul nedidactic: 87 din 174, exact 50%.

Artele, singura universitate de stat sub 50%

Numeric vorbind, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi are cele mai multe persoane care şi-au declarat intenţia de a se vaccina: 1.302 din 2.103, un procent de 61,91%. La nivelul cadrelor didactice se vaccinează 519 persoane din 735, 70,61%, tot personalul didactic asociat vrea să se vaccineze - 195 din 195, iar la personalul nedidactic procentul este de 43,36%, 235 din 542. O surpriză pe platforma ministerului o reprezintă Universitate de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, care figurează doar cu un procent de 30,97%, 450 din 1.450 la nivelul întregii universităţi. Din informaţiile noastre, sistemul de raportare a fost diferit pentru UMF-uri, unde atât cadrele didactice, cât şi studenţii au început să se vaccineze încă din prima etapă, astfel că cifrele raportate către minister nu corespund realităţii.

La finalul săptămânii trecute, pe platforma internă a UMF Iaşi numărul total de persoane care au vrut să se vaccineze a trecut de 4.000, studenţi, profesori, cercetători, dar şi personal auxiliar şi nedidactic. Cel mai mic procent din Iaşi se regăseşte la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” - 167 din 335, mai exact 49.85%. La cadre didactice se vaccinează 95 din 185, un procent de 51,35%, iar cel mai mic procent este la personalul didactic asociat, doar 16 persoane din 55, 29,09%. Sunt indexate şi cele 3 universităţi private care mai funcţionează în Iaşi. Din cei şapte angajaţi care figurează în evidenţele Universităţii „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, aflată în lichidare, doar două persoane se vaccinează, ambele la categoria personal nedidactic. Universitatea „Petre Andrei” are un procent ridicat, circa 68%, cu 62 de persoane care vor să se imunizeze din 91 în total. La Universitatea „Apollonia”, situaţia este cea mai neagră - 23 de angajaţi din 114, cu un procent de 20,14%. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.