Ordinul de începere a lucrărilor pentru primii km de autostradă în Iaşi se dă pe 2 mai

joi, 13 aprilie 2023, 13:15
1 MIN
 Ordinul de începere a lucrărilor pentru primii km de autostradă în Iaşi se dă pe 2 mai

Autorizaţia de construire pentru ultimul lot al autostrăzii Bacău-Paşcani (Mirceşti-Paşcani) a fost emisă joi, iar ordinul pentru începerea lucrărilor pe cei 28,09 km ai acestui tronson va fi emis în data de 2 mai, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, lotul 3 al autostrăzii Bacău-Paşcani, parte din Autostrada Moldovei (A7), are o valoare contractuală de 1,76 miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR.

Constructorul român are la dispoziţie 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

"Prin Autorizaţia de Construire emisă astăzi se asigură front de lucru pe 250 de km constructorului român care şi-a adjudecat toate secţiunile din A7 de la Buzău la Paşcani (10 dintre cele 13 loturi ale #A7, finanţate prin PNRR)", a notat Grindeanu.

Secţiunea de autostradă Bacău-Paşcani are o lungime de 77 de km, o valoare de 4,68 miliarde de lei (fără TVA) şi este formată din 3 loturi: lotul 1 Săuceşti-Trifeşti de 30,3 km, lotul 2 Trifeşti-Gherăeşti/Mirceşti, de 18,9 km, şi lotul 3 Mirceşti-Paşcani, de 28,09 km.

La rândul său, directorul general al companiei de drumuri, Cristian Pistol, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că pe lotul Mirceşti-Paşcani vor fi construite trei noduri rutiere, şapte poduri, două pasaje şi 32 de podeţe. AGERPRES

Comentarii