Părinţii se revoltă şi ies joi în stradă la Iaşi. Ultimatum dur pentru autorităţile locale

marți, 21 martie 2023, 15:35
1 MIN
 Părinţii se revoltă şi ies joi în stradă la Iaşi. Ultimatum dur pentru autorităţile locale

Asociația de Părinți de la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași organizează joi un protest după ce 600 de elevi au fost evacuați din instituția de învățământ, din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale.

Nu este necesar ca părinții care doresc să se alăture protestului să fie membri ai asociației, se arată în cererea de avizare a marşului, depusă la Primărie.

Protestatarii vor porni la ora 11:30 din curtea unității de învățământ și se vor îndrepta către Primăria Iași pe traseul Colegiul Pedagogic – Copou – Bulevardul Independenței – Piața Unirii – Bulevardul Ștefan cel Mare. Protestatarii se vor opri în fața Primăriei Iași, unde vor protesta în intervalul 13:30-16:30.

CITESTE SI: Situaţia de la Colegiul Pedagogic: 600 de elevi evacuaţi, iar alţi 200 învaţă în Sala de Lectură – FOTO

Elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași și părinții acestora își doresc revenirea de urgență la programul de dimineață și găsirea unei locații în zona Copou unde să învețe toate clasele colegiului. Protestatarii își doresc ca autoritățile locale să rezolve situația până în data de 1 aprilie 2023, altfel amenință că elevii nu vor mai intra la ore.

 

Comentarii