Peste 120 de şcoli din judeţul Iaşi, într-o campanie de donaţii în beneficiul persoanelor dezavantajate

joi, 24 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Peste 120 de şcoli din judeţul Iaşi, într-o campanie de donaţii în beneficiul persoanelor dezavantajate

Săptămâna aceasta se derulează campania naţională socială „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” în peste 120 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi. Campania, aflată la a XI-a ediţie, implică voluntari, elevi şi profesori, de la şcolile care promovează acţiunile de voluntariat din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Campania „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” constă în strângerea legumelor şi fructelor de către elevii voluntari implicaţi în programul SNAC şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale. Scopul campaniei este de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ ieşean în privinţa persoanelor afectate de lipsa alimentelor.

În anul 2019, în judeţul Iaşi, rezultatele au fost următoarele: peste 120 de şcoli şi grădiniţe au implicate, 2.272 de elevi voluntari, 2.181 de profesori voluntari, 40.000 kg de fructe şi legume, 25.000 de lei donaţi către peste 9.200 de beneficiari, persoane defavorizate sau provenind din medii sociale vulnerabile.

SNAC presupune dezvoltarea activităţii de voluntariat realizată de elevi din învăţământul preuniversitar şi studenţi. În acest an şcolar, peste 120 de unităţi de învăţământ din judeţ au aderat la programele comunitare promovate prin SNAC. 

Comentarii