Piesă jucată de actorii Teatrului de Artă din Bucureşti

vineri, 17 ianuarie 2020, 15:16
1 MIN
 Piesă jucată de actorii Teatrului de Artă din Bucureşti

Teatrul de Artă Bucureşti va aduce pe scena ieşeană, la finalul acestei luni, comedia „Şase lecţii de dans în şase săptămâni“. Spectacolul va fi jucat pe 31 ianuarie la Teatrul „Luceafărul“ din Iaşi, de la ora 19.00, „Şase lecţii de dans în şase săptămâni“ de Richard Alfieri, fiind o comedie cu un dialog alert şi plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans. 

Spectacolul a fost jucat la Teatrul Molière din Bruxelles, în cadrul Maratonului Românesc de Comedie organizat de Teatrul de Artă Bucureşti. Din distribuţie fac parte actorii Victoria Cociaş şi George Constantinescu, fondatorul Teatrului de Artă Bucureşti, actor cu peste 25 de roluri în teatru şi 10 roluri în film. Traducerea, regia şi costumele îi aparţin Laviniei Jemna Oltenau, scenografia este semnată de Romulus Boicu, iar coregrafia este semnată de Mihai Petre.

Spectacolul spune povestea lui Lily Harrison, văduva unui preot baptist, care îşi angajează un profesor de dans, la domiciliu, pe Michael Minetti. Între Lily şi Michael se creează o legătură încă de la prima întâlnire, însă aceştia ajung să se mintă, să se agreseze şi să se ironizeze reciproc, dar de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul lecţiilor de dans, Lily şi Michael ajung să se cunoască, să se respecte şi să creeze o frumoasă prietenie. Premiera absolută a piesei a avut loc la Geffen Playhouse, în Los Angeles, apoi spectacolul s-a mutat pe Broadway. Între timp, s-a jucat cu succes în peste 24 de ţări. Biletele la spectacol pot fi achiziţionate pe www.eventbook.ro şi la Casa de bilete a Teatrului „Luceafărul“. 

Comentarii