Poli Viitorul: Un meci sub semnul întrebării

miercuri, 28 octombrie 2020, 00:43
3 MIN
 Poli Viitorul: Un meci sub semnul întrebării

 

Cele două echipe au o mulţime de probleme de lot înaintea meciului direct de duminică, oaspeţii cerând amânarea partidei. Iaşul testează un atacant basarabean, Nicky Cleşcenco

Duminică, Politehnica Iaşi şi Viitorul Constanţa ar trebui să se confrunte într-un meci din etapa a IX-a a Ligii I de fotbal. Disputarea partidei este sub semnul întrebării, oaspeţii cerând amânarea duelului din cauza problemelor de efectiv pe care le au. Ieri, dobrogenii au anunţat că cinci jucători şi patru membri ai staff-ului au ieşit pozitiv la ultimele teste pentru SARS-CoV-2. În plus, Viitorul mai avea şi alţi jucători accidentaţi şi alţi doi fotbalişti care au fost bolnavi de COVID-19.

Şi la Politehnica necazurile sunt multiple. Pe lângă gravele probleme financiare, care au generat, printre altele, şi alcătuirea unui lot subţire pentru acest sezon, cu jucători care au cotă extrem de scăzută şi, firesc, au acceptat salarii mici, Poli este măcinată de suspendări şi accidentări. Problemele majore de efectiv, apărute după runda a VI-a, la finalul căreia Iaşi stătea pe o poziţie mult peste aşteptări în clasament, locul VII, la egalitate de puncte cu echipa de pe V, au lovit din plin formaţia pregătită de Daniel Pancu în ultimele două meciuri oficiale. Cu Sepsi, în etapa a VII-a, Pancu a avut opt absenţe forţate, majoritatea fiind din rândul oamenilor de bază, iar cu Astra, sâmbătă, au lipsit cinci oameni importanţi.

Din păcate pentru ieşeni, problemele majore de efectiv continuă. Ovidiu Mihalache ar trebui să-şi ispăşească cu dobrogenii a treia etapă de suspendare din cele opt primite după ce l-a accidentat pe Elvir Koljic în confruntarea de la Craiova, din runda a VI-a, iar Floriano Vanzo are şanse minime de a fi recuperat după accidentarea pe care a suferit-o. Apoi, Cosmin Frăsinescu şi Joseph Mensah aşteaptă rezultatele noii testări pentru COVID-19. Chiar dacă nu vor mai ieşi pozitiv, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, cei doi au şanse infime de a fi prezenţi pe teren în disputa cu Viitorul, dacă aceasta va avea loc duminică, ţinând cont de perioada lungă în care nu s-au antrenat. Singura rază de speranţă legată de o eventuală recuperare a unui jucător mai vechi accidentat este legată de Nicandro Breeveld, care a reluat antrenamentele.

În schimb, Poli a pierdut alţi doi jucători în meciul de la Giurgiu, ambii fiind soluţiile aflate în prim-plan pentru acoperirea posturilor obligatorii de fotbalişti sub 21 de ani. Răzvan Onea, care s-a accidentat şi a fost schimbat încă din startul disputei cu Astra, are totuşi şanse de a-şi reveni. Celălalt jucător ieşean tânăr care a terminat prematur duelul cu Budescu & co, Francisc Cristea va fi suspendat după ce a văzut “roşu” direct în minutul 30 al meciului de la Giurgiu.

Partida dintre Politehnica şi Viitorul, de duminică, ar trebui să înceapă la ora 18:00.

În altă ordine de ideri, Poli testează un atacant de perspectivă, basarabeanul Nicky Serghei Cleşcenco (19 ani). Internaţional de tineret al Republicii Moldova, fiu al fostului mare internaţional moldovean Serghei Cleşcenco (în prezent antrenor secund în Rusia, la FK Rostov), fotbalistul aflat în Copou a fost format în Portugalia, la Leiria.

 

 

Comentarii