Poliţia i-a pus brăţară de urmărire unui soţ prea gelos din Tătăraşi. Umbla cu bastonul de electroşocuri după el

luni, 26 februarie 2024, 02:50
2 MIN
 Poliţia i-a pus brăţară de urmărire unui soţ prea gelos din Tătăraşi. Umbla cu bastonul de electroşocuri după el

Ordinul de protecţie provizoriu emis de poliţie şi brăţara electronică aplicată de oamenii legii nu par să fi avut vreun efect în cazul unui ieşean, care nu s-a împăcat cu dorinţa soţiei sale de a divorţa. Hărţuită de soţ, femeia s-a adresat instanţei, cerând emiterea unui ordin de protecţie pe o durată mai îndelungată.

 

La începutul acestei luni, A.A. s-a adresat Secţiei 4 Poliţie (Tătăraşi), cerând ajutorul oamenilor legii împotriva soţului său. Cei doi aveau împreună un fiu de 19 ani şi o fetiţă de 7 ani. De o bucată de vreme, relaţiile dintre soţi deveniseră tensionate, iar femeia începuse demersurile în vederea divorţului. Bărbatul, deosebit de gelos, o urmărea în permanenţă, îi controla activităţile şi telefonului, ameninţa că se sinucide, ţinând-o pe femeie într-o stare de tensiune constantă. Prima măsură dispusă de poliţişti a fost instituirea unui ordin de protecţie provizoriu şi obligarea bărbatului la purtarea unui dispozitiv electronic de urmărire.

Ordinul de protecţie provizoriu are o durată maximă de cinci zile, termenul putând fi prelungit până la finalizarea judecăţii, dacă este cazul. A fost cazul, întrucât femeia, a doua zi după emiterea ordinului de protecţie provizoriu, s-a adresat Judecătoriei, cu cererea de emitere a unui ordin valabil un an. Ea a cerut instanţei obligarea soţului să păstreze o distanţă minimă faţă de ea, faţă de domiciliul său, de locul de muncă, de fiica lor şi şcoala acesteia, ca şi interdicţia de deplasare în localitatea în care locuiesc părinţii săi. De asemenea, femeia a cerut ca soţul său să fie obligat să predea dispozitivul de electroşocuri pe care l-ar deţine.

Relaţiile furnizate de poliţie, dar şi actele medicale depuse de femeie la dosar i-au convins pe judecători că emiterea unui ordin de protecţie se impune. Magistraţii Judecătoriei au acceptat însă emiterea unui ordin doar pe o durată de şase luni, interval în care soţul nu va avea dreptul să se apropie de soţia sa, de părinţii acesteia şi de fiica lor. Judecătorii nu i-au interzis însă bărbatului să se apropie de locul de muncă al soţiei sale, întrucât aceasta a neglijat să-l menţioneze. A fost respinsă şi solicitarea privind predarea dispozitivului cu electroşocuri. Femeia nu indicase seria şi numărul acestuia. Sentinţa Judecătoriei a fost contestată de bărbat, Tribunalul urmând să se pronunţe la sfârşitul acestei luni. 

Comentarii