Polițiștii din SUA și Marea Britanie au deschis o anchetă în cazul producătorului Harvey Weinstein

joi, 12 octombrie 2017, 22:49
2 MIN
 Polițiștii din SUA și Marea Britanie au deschis o anchetă în cazul producătorului Harvey Weinstein

Departamentul de Poliție din New York a anunățat că reexaminează o plângere depusă împotriva lui Harvey Weinstein în 2004. Același lucru îl fac și polițiștii londonezi cu o plângere din anii ‘80, scrie BBC News.

Departamentul de Poliție din New York a transmis că urmează să vorbească cu o persoană care a făcut o plângere împotriva lui producătorului de la Hollywood în 2004. „Pe baza informațiilor menționate în presă, NYPD efectuează o revizuire pentru a determina dacă există alte plângeri legate de problema Harvey Weinstein. Nu au fost depuse plângeri până în acest moment”, a explicat comisarul adjunct J. Peter Donald de la Poliția din New York, potrivit Libertatea.ro.

În același timp, Poliția Metropolitană din Londra a anunțat că Poliției din Merseyside a confirmat faptul că miercuri, 11 octombrie 2017, a fost primit un raport referitor la un presupus asalt sexual în Londra în anii 1980″.

Investigațiile au loc în contextul în care mai multe femei îl acuză public pe Weinstein de comportament inadecvat, hărțuire sexuală sau asalt.

Actrita britanică Kate Beckinsale este una dintre ultimele vedete care a vorbit despre acest lucru. Ea a spus că atunci când avea 17 ani a fost chemată în camera acestuia de hotel, iar producătorul i-a deschis îmbrăcat doar în halat de baie. ”După ce am refuzat să beau alcool, ia-m spus că a doua zi am școală și am plecat din cameră neatinsă, dar foarte neliniștită”, a scris actrița pe Instagram. „Câțiva ani mai târziu m-a intrebat daca a încercat ceva cu mine la acea primă întâlnire. Mi-am dat seama că nu își amintește dacă m-a asaltat sau nu”, a spus ea.

Actrița și modelul britanic Cara Delevingne a spus că a încercat să o sărute în timp ce încerca să părăsească o cameră de hotel.

Miercuri, Gwyneth Palthrow a dezvăluit că atunci când avea doar 22 ani, după ce a fost distribuită în rolul Emma, producătorul Harvey Weinstein a chemat-o în camera sa de hotel și i-a făcut propuneri indecente.

În ultimele zile, Weinstein a negat „fără echivoc” orice acuzații de sex non-consensual.

Surprins de papparazzi în timp ce încerca să urce în mașină, Weinstein le-a spus acestora că nu se simte bine. ”Cu toții facem greșeli, sper în a doua șansă. Băieți, nu sunt bine, dar încerc, trebuie să mă ajutați”.

Înainte de a pleca cu mașina, producătorul în vârstă de 65 de ani a cerut din partea presei un tratament echitabil. „V-am fost întotdeauna loial… am fost un tip bun”.

Comentarii