De Sănătate

Punem punctul pe știi

Popcornul făcut la microunde poate provoca diferite tipuri de cancer, dacă e consumat zilnic

miercuri, 19 aprilie 2017, 07:50
2 MIN
 Popcornul făcut la microunde poate provoca diferite tipuri de cancer, dacă e consumat zilnic

Popcornul făcut la microunde poate provoca diferite tipuri de cancer. Popcornul făcut la microunde este soluția rapidă pentru oricine, atunci când petrece timpul uitându-se la televizor, la un meci sau la un film.

Doar că, atunci când este consumat zilnic, acesta este extrem de nocive pentru sănătate. Cine are curiozitatea să citească etichetă de pe ambalajul acestui produs, chiar dacă teoretic este vorba despre porumb și sare, va observa că pe lângă cele două ingredinte popcornul pentru microunde mai conține și ulei de soia parțial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grăsimi, dar și multe alte tipuri de grăsimi nesănătoase, informează Libertatea.ro.

Oricum, dacă nu poți renunța la el, este recomandat să alegi varianta simplă, cea cu sare, nu cu diverse arome. Acestea sunt realizate din aditivi alimentari extrem de nocivi, iar medicii au ajuns la concluzia că popcornul la microunde afectează sănătatea consumatorilor, după ce au diagnosticat boli la mai mulți pacienți care obișnuiau să consume acest produs în fiecare zi. Astfel, un pacient care consuma popcorn cu unt a dezvoltat grave probleme respiratorii, în timp ce alt bărbat din SUA a avut probleme cu fertilitatea, din aceeași cauză.

„Ajuns în organism, acest acid rămâne timp de mai mulți ani și mereu se acumulează putând ajunge la cote alarmante și astfel poate cauza infertilitatea”, se arată într-un studiu publicat de Universitatea din California, Los Angeles, SUA.

Alte afecțiuni cauzate de popcornul la microunde sunt cancerul la ficat, cancerul pancreatic sau cel testicular. Aceste lucruri au fost descoperite în urmă unor teste realizate pe animale.

Comentarii