Porţile Universităţilor ieşene, larg deschise. De azi începe admiterea, se caută studenţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Porţile Universităţilor ieşene, larg deschise. De azi începe admiterea, se caută studenţi

GALERIE
admitere facultate
  • admitere facultate
- +

De astăzi, trei dintre cele mai mari universităţi din Iaşi demarează înscrierile pentru o nouă generaţie de studenţi la ciclurile de licenţă şi de masterat

Universitatea „Al.I. Cuza“ va organiza admiterea între 13 şi 18 iulie, studenţii având posibilitatea de a se înscrie online sau de a veni la sediul instituţiei în fiecare zi de la ora 9 la ora 17, cu excepţia zilei de sâmbătă, când programul va fi până la 14. Pentru sesiunea de admitere de anul acesta, „Cuza“ a pregătit la cele 15 facultăţi ale sale peste 6.200 de locuri, dintre care 3.425 sunt la buget. Pentru admiterea la studiile universitare de masterat, UAIC scoate la concurs 3.650 de locuri, dintre care 2.300 vor fi la buget. Rezultatele vor fi afişate începând cu 19 iulie şi până cel târziu 24 pentru licenţă, iar la master în intervalul 19-22 iulie.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ începe astăzi înscrierile pentru cele 1455 de locuri puse la dispoziţia candidaţilor, la toate programele de studiu. Aceştia au posibilitatea de a se înscrie, până vineri, 17 iulie, în intervalul 9-14, iar sâmbătă şi duminică (18-19 iulie) între 9-12. Testul grilă va avea loc pe 22 iulie.

Şi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ începe de astăzi înscrierile la toate programele de studiu, punând la dispoziţia studenţilor înscrieri online cu excepţia facultăţilor de Automatică şi Calculatoare, Arhitectură „G.M. Cantacuzino“ şi Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului. Înscrierile vor fi deschise până la finalul lunii iulie, iar sesiunea de toamnă se va desfăşura între 7 şi 25 septembrie. Având o capacitate de şcolarizare de 4.203 locuri, UTI va scoate la concurs 2.515 locuri la buget şi 574 la taxă pentru programul de licenţă, în timp ce la master vor fi 1.790 de locuri la buget şi 858 la taxă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.