Premii la concursul naţional pe discipline pentru elevii Liceului Special „Moldova” Tg. Frumos

luni, 09 mai 2022, 10:00
2 MIN

În perioada 4-7 mai, opt elevi cu deficienţe de vedere de la Liceul Special „MOLDOVA” Tg. Frumos au participat la Ediţia a 34 – a a Concursului Naţional pe discipline pentru elevi cu deficienţe de vedere desfăşurat la Liceul Special pentru Deficienţi de vedere Cluj-Napoca. 

Concursul a fost organizat şi finanţat de Ministerul Educaţiei, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, Asociaţia Nevăzătorilor din România, Consiliul Judeţean Cluj.

Competiţia între elevii claselor a VIII -a şi a XII -a din toate liceele pentru elevi cu deficienţe de vedere din ţară a fost la disciplinele Limba şi literatura română, Matematică, Limba engleză, Istorie, TIC, Citire corectă şi rapidă braille. Şi în acest an, elevii liceului nostru au câştigat premii frumoase care au reprezentat încununarea activităţii lor şi a profesorilor coordonatori, după o lungă şi delicată perioadă de şcoală online.

Astfel, la Limba şi literatura română, eleva Lazăr Ariana – Florentina din clasa a VIII -a a obţinut Menţiune, iar eleva Adochiţei Claudia – Andreea din clasa a XII -a a obţinut Premiu Special. Matematica la clasa a VIII -a a fost reprezentată de elevul Doleanu Ovidiu – Constantin care a obţinut un frumos Premiu II. La Limba engleză, clasa a VIII -a, elevul Maxim Claudiu – Gabriel a obţinut Premiul III, la Istorie clasa a XII -a, elevul Andrei Daniel Bebe Vasilică a obţinut Menţiune. Proba de TIC a fost susţinută de elevii Botezatu Gavril din clasa a VIII -a – Premiu Special şi Andrei Daniel Bebe Vasilică din clasa a XII -a care a obţinut Menţiune.

O probă specifică elevilor nevăzători este cea de Citire corectă şi rapidă Braille la care participă câte un elev de la gimnaziu şi un elev de liceu. Liceul Special „Moldova” din Tg. Frumos a fost reprezentat anul acesta de elevele Frona Livia din clasa a XI -a A care a obţinut Locul I şi Ciornohac Octavia Anamaria din clasa a VII -a care a obţinut Locul al II -lea la această probă, impunându-se prin corectitudinea şi rapiditatea citirii la prima „vedere” a unui text scris braille.

Elevii au fost îndrumaţi în activitatea de pregătire pentru acest concurs naţional de profesorii Enciu Minodora, Enciu Oana – Elena, Argeanu Elena – Claudia, Pristavu Margareta, Postolache Lucian, Roşu Silviu – Dumitru, Todericiu Cornel. Profesorii însoţitori ai acestor elevi la faza naţională a concursului au fost Pădurariu Adina şi Haciu Ion, care le-au fost ghizi elevilor noştri şi în activităţile organizate de liceul gazdă, pentru timpul dintre probele de concurs: vizitarea Salinei din Turda şi a Grădinii Botanice din Cluj – Napoca”, a comunicat directorul liceului, prof. Cătălin Constantin Condrea.

Comentarii