Comunicat de presă

Prețurile la combustibili trebuie să scadă! (P)

joi, 10 martie 2022, 08:30
2 MIN
 Prețurile la combustibili trebuie să scadă! (P)

Guvernul României, prin instituțiile abilitate și Consiliul Concurenței, trebuie să investigheze urgent creșterile nejustificate ale prețurilor combustibililor în toate stațiile și la toți operatorii care au creat isterie.

Trăim vremuri grele, tulburate, din păcate, și de interesele unora de a inventa și răspândi informații panicarde și greșite.

Măsurile luate de instituțiile statului trebuie să fie cât se poate de urgente, iar sancțiunile drastice.

Trebuie să descurajăm definitiv asemenea practici și să prevenim posibila lor repetare.

Marii producători de petrol au decis creșterea producției. Prețul la petrol s-a calmat. Ba, chiar a scăzut ușor deja. De aceea, și prețurile la pompă ale combustibililor trebuie să înceapă să și scadă.

Fac un apel către Guvern și Consiliul Concurenței să trateze cu maximă atenție evoluția prețurilor.

Transportatorii au deja pierderi din pandemie.

Orice dezechilibru, chiar și unul artificial, este suportat de fiecare român din propriul buzunar și este vizibil pe rafturile magazinelor.

O criză creată complet artificial din interese vădite este mai periculoasă și mai destabilizatoare ca oricând și poate conduce la efecte grave. Nu se poate permite prelungirea sa nici măcar o secundă, iar intervenția rapidă trebuie urmată de un proces eficient de monitorizare și comunicare continue, în așa fel încât tot ce am trăit în ultimele ore să nu se mai repete.

Numai acțiunea concertată a tuturor instituțiilor statului pot crea stabilitate, încredere și coerență, iar acțiunea este necesară acum!
 

Vasile TOMA

Deputat al Județului Iași

Comentarii