Primarul Chirica, atac la noul director al Colegiului Negruzzi: „Lanţul moştenirilor”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

COMUNICAT DE PRESA

Primarul Chirica, atac la noul director al Colegiului Negruzzi: „Lanţul moştenirilor”

GALERIE
chirica
 • chirica
- +

Primarul Mihai Chirica doreşte să-i felicite pe toţi directorii interimari din unităţile şcolare ieşene pentru numirile în funcţiile de conducere şi doreşte să-i asigure de tot sprijinul din partea administraţiei locale pentru buna funcţionare a actului educaţional în Municipiului Iaşi, mai ales condiţiile în care şcoala ieşeană are de suferit în urma pandemiei cauzate de noul coronavirus.

În acelaşi timp, edilul-şef doreşte să-şi exprime public nemulţumirea cu privire la modul în care s-a decis noua conducere a Colegiului Naţional “Costache Negruzzi”, unde prof. dr. Elvira Rotundu (directorul Colegiului) a fost înlocuită cu prof. dr. Camelia Gavrilă. “Sunt indignat de modul cum inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş a decis să nu mai prelungească mandatul actualului director Elvira Rotundu şi a înlocuit-o cu fosta deputată PSD Camelia Gavrilă. Cred că este un imens pas înapoi şi este păcat că unul dintre cele mai îndrăgite Colegii din ţară să intre în circuitul nefiresc al sinecurilor politice. Am crezut că actualul inspector şcolar general a ieşit din «lanţul moştenirilor pe funcţie», cel puţin în ceea ce priveşte relaţia ei cu doamna Camelia Gavrilă, căci nu doamna Gavrilă a lăsat-o «moştenire» la Inspectorat pe doamna Farcaş, cum nici doamna Farcaş nu a lăsat-o «moştenire» la Colegiul Negruzzi pe doamna Rotundu. Cel puţin eu nu cred aşa ceva. Dacă tot nu vroia să-i prelungească mandatul doamnei Rotundu, sunt sigur că interimatul ar fi fost asigurat cu acelaşi profesionalism de oricare dintre dascălii care predau acum la acest prestigios Colegiu. Practic, inspectorul general nu a găsit nicio altă soluţie decât cea a unei sinecuri politice, oameni care au preţuit mai mult funcţiile decât calitatea profesională.

Nu pun la îndoială calităţile profesionale şi reuşitele persoanelor mai sus menţionate, elevii şi colegii profesori fiind singurii capabili în a da un verdict în acest sens, dar după 30 de ani în care am asistat la dezastrul din educaţie, unde politicul a avut rolul principal, să revenim şi să promovăm aceleaşi practici nesănătoase în privinţa managementului în educaţie. Şi mai cred că în spatele acestei numiri sunt interese oculte şi în niciun caz interesul pentru şcoală şi educaţie.

În calitatea mea de principal partener al actului educaţional din oraşul nostru, parteneriat dovedit în ultimii ani prin rezultatele de execepţie obţinute de elevii ieşeni, voi contesta decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean şi voi solicita numirea altei persoane la conducerea Colegiului Negruzzi! De asemenea, solicit scoaterea la concurs, în regim de urgenţă, a posturilor de conducere de la toate şcolile din Iaşi sub stricta supraveghere a Ministerului Educaţiei.

În aceeaşi ordine de idei, voi solicita Corpului de Control al ministrului Educaţiei evaluarea modului de desemnare a noului director interimar la Colegiul Negruzzi!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X