Prime grase la Politehnica Iaşi: un fotbalist poate să câştige peste 66.000 de euro. E peste Liga I

joi, 18 august 2022, 01:50
2 MIN
 Prime grase la Politehnica Iaşi: un fotbalist poate să câştige peste 66.000 de euro. E peste Liga I

Deşi evoluează în Liga a II-a, clubul din Copou beneficiază în acest sezon de un buget record în istoria sa: 2 milioane de euro numai de la bugetul local

În numerele trecute ale Ziarului de Iaşi v-am informat despre condiţiile de excepţie existente la Politehnica Iaşi, condiţii fără precedent în istoria clubului. De pildă, salariile oferite jucătorilor sunt foarte mari, chiar peste unele de la Liga I (şapte jucători au retribuţii de peste 4 000 de euro!), iar în vară au fost efectuate două cantonamente. Asta după ce în ultimele două campionate, unul în prima ligă, nu a avut loc niciun stagiu de pregătire centralizată, nici vara, nici iarna. Iar lista poate continua la o echipă care a început campionatul cu un lot complet, de peste 30 de jucători, şi nu are nicio contracandidată puternică la promovarea în elită.

Ultima informaţie care completează perfect tabloul idilic pus la dispoziţie trupei antrenată de Claudiu Niculescu este legată de primele de joc care vor fi acordate în acest sezon. Astfel, s-a decis ca fotbaliştii titulari să fie recompensaţi cu 200 de euro pentru fiecare punct obţinut de Poli. Asta după ce în sezonul trecut s-au dat doar câteva sute de lei pentru victorie.

Mai mult, Politehnica a decis să premieze şi egalurile de pe teren propriu, care nu erau “plătite” anul trecut. Drept urmare, s-ar putea ajunge în ciudata situaţie ca o remiză în Copou cu adversare modeste, precum Minaur Baia Mare ori Progresul Spartac, să nu genereze penalizări, ci să fie premiată.

Există însă şi un aspect care generează prudenţă faţă de banii unui club care are asigurat în acest an un buget record din partea ieşenilor, aproape 2 milioane de euro, sumă nemaiîntâlnită în istoria clubului. Astfel, primele vor fi plătite în două tranşe. La fel ca la alte echipe, jumătate din bonusuri sunt plătite pe parcursul sezonului, iar cealaltă jumătate la final de campionat în cazul în care Poli va urca în Liga I.

Dacă luăm drept reper numărul de puncte obţinut de Petrolul anul trecut, când prahovenii au avut adversari puternici în cursa pentru promovare, 63, rezultă că un titular ieşean ar putea încasa 12.600 de euro în acest campionat numai din bonusuri. Adăugând şi salariul pe un an, care este, în unele cazuri, 54.000 de euro, rezultă că un fotbalist ieşean ar putea să câştige peste 66.000 de euro net în sezonul 2022-2023 al Ligii a II-a de fotbal.

Trăgând linie, condiţii ideale de promovare puse la dispoziţia trupei ieşene, care va disputa următorul meci oficial poimâine, de la ora 11:00, la Dej.

FOTO: Politehnica Iasi/ Facebook

Comentarii