Proiect la Liceul de Informatică: „Religia în dimensiune virtuală”

marți, 12 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Proiect la Liceul de Informatică: „Religia în dimensiune virtuală”

Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi a desfăşurat în cursul zilei de ieri evenimentul "Religia în dimensiune virtuală", ediţia a XV-a, eveniment care a reunit un workshop, o conferinţă şi o lansare de carte. Manifestarea s-a desfăşurat în sistem hibrid, în amfiteatrul liceului şi pe platforma Microsoft Teams, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Manifestarea i-a avut invitaţi pe prof. Luciana Antoci, inspector şcolar general în cadrul ISJ Iaşi, pe prof. dr. Denisia Elena Mănoiu, inspector şcolar pentru disciplina Religie, prof. Tatiana Emanuela Pădurariu, Inspector Şcolar pentru disciplina Informatică, pe prof. Carmen Losonczy, director al Liceului Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi în perioada 1999 – 2018, dar şi pe pr. Constantin Sturzu, Consilier al Sectorului comunicare şi relaţii publice al Arhiepiscopiei Iaşilor.

În prima parte a evenimentului, pr. Constantin Sturzu a susţinut conferinţa "A doua cădere a omului", ca un moment de pregătire pentru Sărbătorile Pascale, în cea de-a doua parte a întâlnirii având loc lansarea de carte din cadrul proiectului Religia în dimensiune virtuală. "Proiectul Religia în dimensiune virtuală este un liant între cele două discipline atât de diferite, fiecare dintre ele având un efect benefic asupra tinerilor care nu pot uita că deasupra lor se afla Cineva de la care au primit cel mai preţios dar – înzestrarea cu raţiune, cu care a fost creată informatica, o inepuizabilă resursă de explicare, de ordonare şi disciplinare a lumii în care trăim", a menţionat directorul adjunct al Liceului "Moisil", prof. Mihaela Acălfoaie.

Lansarea de cartea a reunit două volume realizate în cadrul proiectului, volume care reunesc materiale primite de la şcoli din şaptesprezece judeţe ale României. Volumele au fost realizate cu ocazia desfăşurării concursului regional "Religia în dimensiune virtuală" şi pot fi descărcate de pe site-ul Liceului "Moisil". 

Comentarii