PROMOVARE!!! – Politehnica Iași-Oțelul Galați 2-0 (1-0). Roman și Harrison au aprins Copoul

marți, 02 mai 2023, 16:15
5 MIN
 PROMOVARE!!! – Politehnica Iași-Oțelul Galați 2-0 (1-0). Roman și Harrison au aprins Copoul

Poli și-a asigurat accesul în elită cu patru etape înainte de finalul pay-off-ului ligii secunde

89 (!) -primul șut pe poartă al oaspeților, Cruceru, în brațele lui Brînză

65-Musi centrează în fața porții, Dur-Bozoancă î blochează pe Harrison

2-0, min. 58: Harrison, din pasa lui Ion, șutează din 16 m, în diagonală, surpinzându-l pe portarul gălățean

1-0, min. 45 +1: Ion profită de indecizia lui Rus, intră în careu, Ghiocel intervine, dar mingea deviază la Roman, care 1l execută pe Dur-Bozoancă

44 – Ursu nu ajunge la mingea centrată în fața porții de către Rus

40- Cisotti, centrare periculoasă, intervine Martac

28 – primul șut cadrat al ieșenilor, Itu, fără probleme pentru Dur-Bozoancă

19-meci întrerupt pentru o contră dură a lui Scocîlcă la Katanec

14 – șut aproape de poartă trimis de Robert Ion

7 – Gălățenii au obținut primele două cornere ale partidei

Început dominat de miza jocului. Lovitura de începere a fost bătută de Vasile Simionaș, legendă ia fotbalului ieșean, care a antrenat cu succes și la Oțelul

Formațiile de start

Poli: Brînză – Martac, Tincu, Katanec, Ștefanovici – Itu, Marchioni (87-Lică), Roman (76-Cristea) – Musi (87 – Mogoș), Harrison (64-Vojtus), Ion (64 -Dumitru).Antrenor: Leo Grozavu.

Oțelul: Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea – Jardan (57-Zigulic), Cisotti, Neagu (57-Cruceru)– Scocâlcă (62-Mitoi), Cîrjan (62-Fatai(), Ursu (62-Nica).  Antrenor: Dorinel Munteanu

Arbitru: Ionuț Coza

Cartonașe galbene: Katanec, Lică / Cîrjan, Nedelea, Zigulic

LIVE TEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI

Clasament: 1. Politehnica Iași – 52 p; 2. CSA Steaua-4 p; 3. Oțelul Galați – 45 p: 4.Dinamo – 39 p: 5.Gloria Buzău-38 p; 6.Unirea Dej – 35 p.

Etapa viitoare: Gloria Buzău-Poli Iași (sâmbătă, 11:00), Dinamo-Unirea Dej (sâmbătă, 14:45), CSA Steaua – Oțelul (duminică,14:0)

………………………….

Prima rundă a returului primei grupe valorice a diviziei secunde se încheie astăzi, când este programată disputa dintre Politehnica Iaşi şi Oţelul Galaţi.

Pentru a se desprinde în fruntea clasamentului, Iaşul trebuie să se impună. Misiunea nu pare a fi complicată de vreme ce gazdele au, la fel ca şi în celelalte dueluri din acest sezon, derulate cu echipe modeste, o mulţime de atuuri, zdrobitoarea superioritate financiară şi de valoare a lotului fiind completată acum şi de avantajul terenului propriu.

Iar dacă mai amintim şi că Poli s-a impus la Galaţi, cu 2-1, pe 19 martie, în deschiderea play-off-ului, e limpede că Iaşi are, de departe, prima şansă în confruntarea din Copou. O motivaţie în plus pentru gazde ar trebui să fie şi faptul că fanii merită să vadă prima victorie pe teren propriu din faza a doua a campionatului, precedentele evoluţii ale trupei lui Grozavu pe teren propriu, dezamăgitoare, generând egaluri cu Gloria Buzău şi Unirea Dej.

Şfaiţer: „Îmi doresc ca Iaşul să fie un model de civilizaţie în fotbalul românesc!”

Înaintea derby-ului moldav de azi, care va începe la ora 17:30, preşedintele Consiliului Director al grupării ieşene, Cornel Şfaiţer, a avut o ieşire onorantă. Deşi duelul din turul play-off-ului a fost îmbrăcat de mai multe episoade turbulente, iar mulţi fani ieşeni au anunţat că vor fi duri la adresa antrenorului oaspeţilor, Dorinel Munteanu, Şfaiţer a lansat public un apel la fair-play.

„Chiar dacă după partida de la Galaţi Dorinel nu şi-a gestionat în cel mai fericit mod emoţiile şi ieşirile publice, eu şi colegii din club îi vom arăta tot respectul pe care merită să-l aibă cel mai selecţionat jucător din istoria naţionalei noastre. Sper ca şi meciul, precum şi duelurile din tribune, să fie fair-play, chiar dacă vor fi şi momente mai încinse. Îmi doresc ca Iaşul să fie un model de civilizaţie în fotbalul românesc” a spus şeful Politehnicii, care a adăugat: „Sunt optimist că ne vom putea impune şi vom oferi suporterilor noştri pătimaşi satisfacţia primului succes acasă din play-off. Nu vom putea câştiga fără sprijinul fanilor, pe care-i aşteptăm în număr cât mai mare în Copou. De aceea, îi invit pe toţi cei care vor din tot sufletul ca Politehnica să promoveze să-i sprijine pe băieţi în cel mai important meci al sezonului”.

Şeful clubului din Copou nu a ascuns că îşi doreşte închiderea conturilor cât mai rapid în acest sezon, pentru a folosi ultimele runde în perspectiva pregătirii stagiunii următoare: „Vrem să fim promovaţi matematic cât mai repede, pentru a pregăti deja sezonul viitor. Asta şi pentru că nu trebuie să fim pasageri prin Liga I, vrem să devenim o constantă în eşalonul de elită”.

Grozavu: „Oţelul are determinare mai mult decât 100%”

Partida a fost prefaţată şi de antrenorul ieşenilor, Leo Grozavu. După ce a avut săptămâna trecută o nouă ieşire publică deplasată, pe teme pe care le vom aborda în perioada următoare, tehnicianul a declarat: „Ţinând cont de tot contextul jocului de la Galaţi, va fi o partidă încrâncenată, cu scântei, în care, mai mult ca sigur, Oţelul îşi va propune să nu piardă. Noi ne dorim să câştigăm. Va fi un meci interesant pentru public, care sperăm să ne susţină. Aşteptăm o partidă consistentă din partea noastră, am arătat că suntem un grup puternic, o echipă care-şi merită locul în clasament” a spus tehnicianul.

Grozavu a mai menţionat: “Jocul Oţelului deja îl cunoaşte toată lumea. Sunt o echipă robustă, care are determinare mai mult decât sută la sută, un antrenor care ştie să-şi motiveze jucătorii. Va fi nevoie de multă concentrare, atitudine bună, pentru a ne apropia victoria”.

La meci s-a referit şi Răzvan Tincu: “Totul depinde de noi. Dacă mergem pe aceeaşi lungime de undă ca şi până acum, vom rămâne neînvinşi. Dacă batem Oţelul, în proporţie mare vom promova direct. Ei vin să-şi ia revanşa, după meciul crâncen de la Galaţi, vor fi motivaţi. Noi jucăm acasă, trebuie să câştigăm”.

Oficialii gazdelor au anunţat că Hlistei, Telcean şi Vaşvari au probleme medicale, doar ultimul având ceva şanse de a fi în lot.

Comentarii