Rachetele ruseşti au adus din nou la Iaşi avioanele Wizz de la Chişinău

miercuri, 12 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 Rachetele ruseşti au adus din nou la Iaşi avioanele Wizz de la Chişinău

Wizz Air aduce mai repede avioane noi la Iaşi decât a planificat iniţial. Amintim că, în luna decembrie, compania maghiară low-cost urma să aloce Iaşului cea de-a patra aeronavă care va avea ca bază Aeroportul din Dealul Ciricului. Ultimele evenimente din Ucraina, survolarea teritoriului Republicii Moldova de către rachetele de croazieră ruseşti, au determinat mutarea luni noapte a două dintre avioanele companiei care îşi au baza la Chişinău.

Directorul general al aerogării ieşene, Romeo Vatră, ne-a spus că aparatele respective nu au adus şi destinaţii aşa cum s-a întâmplat în februarie, când spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost închis odată cu invadarea Ucrainei de către soldaţii lui Putin. Amintim că, o lună mai târziu, Aeroportul Chişinău a început din nou să opereze, ultimele curse ale Wizz Air transferate la Iaşi revenind în capitala Moldovei odată cu sosirea toamnei.

De la Chişinău, Wizz Air acoperă 18 destinaţii, la fel de multe ca pe Aeroportul Iaşi, iar baza de acolo are – sau avea până luni – tot trei avioane, ca şi la Iaşi. 

Comentarii