Recidivistul care bagă spaima-n medici. Le pune cuțitul la gât cerând să fie internat

luni, 26 februarie 2018, 02:59
3 MIN
 Recidivistul care bagă spaima-n medici. Le pune cuțitul la gât cerând să fie internat

Un bărbat de 60 de ani, trecut de mai multe ori prin penitenciar, i-a ameninţat pe medicii şi asistentele secţiei TBC a Spitalului de Pneumoftiziologie că îi va tăia cu cuţitul. Nu e prima dată când face așa ceva. În ultimele două decenii, de câte ori iese din puşcărie, individul merge la aceeaşi secţie şi spune că vrea să fie internat.

Incident tulburător pentru medicii şi asistentele de la Secţia exterioară Dr. Clunet a Spitalului de Pneumoftiziologie. Cadrele medicale au fost ameninţate că vor fi tăiate cu cuţitul de către un vechi pacient al unităţii.

Vasile Simionică a fost eliberat din penitenciar în luna septembrie a anului trecut, după ce a executat complet o pedeapsă de şapte ani de închisoare primită pentru tentativă de omor.

În tinereţea sa, Simionică a suferit de TBC fiind internat la secţia din Bucium a Spitalului de Pneumologie. A vrut să se interneze şi în data de 20 februa­rie, după ce primise un bilet de trimitere pentru o viroză.

„Era în stare avansată de ebrietate şi, de asemenea, scăpat pe el. A arătat paznicului biletul de trimitere însă, normal, acesta nu a ştiut că documentul nu justifica internarea la noi. Când i-am spus că nu îl putem interna, a început să ţipe şi să înjure medicii. La un moment dat, a ameninţat că scoate cuţitul din buzunar şi îi taie pe toţi“, ne-a precizat un cadru medical, care a vrut să îşi păstreze anonimatul.

În timpul scandalului, asistentele s-au baricadat într-o cameră în timp ce un brancardier şi paznicul au reuşit să îl scoată pe Si­mionică din spital. Un apel telefonic a ajuns şi la Poliţie, însă oamenii legii nu l-au mai găsit pe Simionică la faţa locului.

„Poliţiştii ieşeni continuă cercetările în acest caz“, a precizat Anca Vîjiac, pur­tă­torul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Surse medicale spun că Simionică a mai fost implicat şi în alte scandaluri. Acum mai mulţi ani, a lovit chiar un medic în figură în urma unui conflict în salon.

Până să fie eli­berat la finele anului trecut, Simionică mai fusese eliberat con­diţionat de nu mai puţin de şase ori. În vara anului trecut, ieşeanul cerea eliberarea con­diţionată, însă jude­cătorii îi respingeau atunci cererea invocând că bărbatul nu câştigase nicio zi de muncă în penitenciar şi, mai mult, fusese sancţionat disciplinar de 30 de ori.

„La acest moment, nu se poate aprecia că persoana privată de libertate Simionica Vasile a dat o minimă dovadă de îndrep­tare pentru a forma convingerea instanţei că aceasta a conştientizat consecinţele produse de conduita sa infracţională, că a adoptat o atitudine de regret şi că prezintă ga­ranţiile necesare reintegrării în socie­tate“, arătau judecătorii în motivare, la mo­­mentul refuzului eliberării condiţio­nate.

Comentarii