Recidivistul care bagă spaima-n medici. Le pune cuțitul la gât cerând să fie internat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Recidivistul care bagă spaima-n medici. Le pune cuțitul la gât cerând să fie internat

GALERIE
cutit
  • cutit
- +

Un bărbat de 60 de ani, trecut de mai multe ori prin penitenciar, i-a ameninţat pe medicii şi asistentele secţiei TBC a Spitalului de Pneumoftiziologie că îi va tăia cu cuţitul. Nu e prima dată când face așa ceva. În ultimele două decenii, de câte ori iese din puşcărie, individul merge la aceeaşi secţie şi spune că vrea să fie internat.

Incident tulburător pentru medicii şi asistentele de la Secţia exterioară Dr. Clunet a Spitalului de Pneumoftiziologie. Cadrele medicale au fost ameninţate că vor fi tăiate cu cuţitul de către un vechi pacient al unităţii.

Vasile Simionică a fost eliberat din penitenciar în luna septembrie a anului trecut, după ce a executat complet o pedeapsă de şapte ani de închisoare primită pentru tentativă de omor.

În tinereţea sa, Simionică a suferit de TBC fiind internat la secţia din Bucium a Spitalului de Pneumologie. A vrut să se interneze şi în data de 20 februa­rie, după ce primise un bilet de trimitere pentru o viroză.

„Era în stare avansată de ebrietate şi, de asemenea, scăpat pe el. A arătat paznicului biletul de trimitere însă, normal, acesta nu a ştiut că documentul nu justifica internarea la noi. Când i-am spus că nu îl putem interna, a început să ţipe şi să înjure medicii. La un moment dat, a ameninţat că scoate cuţitul din buzunar şi îi taie pe toţi“, ne-a precizat un cadru medical, care a vrut să îşi păstreze anonimatul.

În timpul scandalului, asistentele s-au baricadat într-o cameră în timp ce un brancardier şi paznicul au reuşit să îl scoată pe Si­mionică din spital. Un apel telefonic a ajuns şi la Poliţie, însă oamenii legii nu l-au mai găsit pe Simionică la faţa locului.

„Poliţiştii ieşeni continuă cercetările în acest caz“, a precizat Anca Vîjiac, pur­tă­torul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Surse medicale spun că Simionică a mai fost implicat şi în alte scandaluri. Acum mai mulţi ani, a lovit chiar un medic în figură în urma unui conflict în salon.

Până să fie eli­berat la finele anului trecut, Simionică mai fusese eliberat con­diţionat de nu mai puţin de şase ori. În vara anului trecut, ieşeanul cerea eliberarea con­diţionată, însă jude­cătorii îi respingeau atunci cererea invocând că bărbatul nu câştigase nicio zi de muncă în penitenciar şi, mai mult, fusese sancţionat disciplinar de 30 de ori.

„La acest moment, nu se poate aprecia că persoana privată de libertate Simionica Vasile a dat o minimă dovadă de îndrep­tare pentru a forma convingerea instanţei că aceasta a conştientizat consecinţele produse de conduita sa infracţională, că a adoptat o atitudine de regret şi că prezintă ga­ranţiile necesare reintegrării în socie­tate“, arătau judecătorii în motivare, la mo­­mentul refuzului eliberării condiţio­nate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.