Record: 662 de imitatori ai lui Charlie Chaplin s-au adunat la muzeul din Elveţia dedicat cineastului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Record: 662 de imitatori ai lui Charlie Chaplin s-au adunat la muzeul din Elveţia dedicat cineastului

GALERIE
chaplin
  • chaplin
- +

Un număr de 662 de imitatori ai lui Charlie Chaplin s-au adunat, duminică, la muzeul din Elveţia dedicat cineastului şi au stabilit un record în ziua în care s-au împlinit 128 de ani de la naşterea artistului.

Fani ai lui Charlie Chaplin s-au adunat la Manoir de Ban, casa lui Charlie Chaplin din Corsier-sur-Vevey, Elveţia, pentru a marca şi prima aniversare a muzeului dedicat starului, informează BBC.

Un număr de 662 de persoane de diferite vârste au stabilit astfel un record - cea mai mare adunare de imitatori ai lui Chaplin.

Tributul a presupus ca fiecare participant să poarte costum negru, joben şi baston, dar şi mustaţă.

Charlie Chaplin şi-a petrecut ultimii 25 de ani de viaţă în Elveţia. Muzeul aflat în comuna din apropierea Lacului Leman a fost inaugurat pe 17 aprilie 2016 şi aparţine grupului Grévin. Chaplin s-a mutat în această comună elveţiană în 1952, după ce a părăsit Statele Unite, din cauza unor acuzaţii potrivit cărora ar fi fost un simpatizant al ideologiei comuniste. Starul a murit în aceeaşi localitate, în 1977. 

Charlie Chaplin, născut pe 16 aprilie 1889, la Londra, a fost unul dintre cele mai mari staruri de cinema ale secolului al XX-lea. A devenit celebru interpretând personajul Charlot în mai multe filme de comedie, iar printre cele mai cunoscute pelicule ale sale se numără ”Luminile oraşului/ City Lights” (1931), ”Timpuri noi/ Modern Times” (1936) şi ”Dictatorul/ The Great Dictator” (1940).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.