Restaurantul deschis intr-un teatru din Londra care le integreaza pe imigrante

vineri, 16 octombrie 2015, 16:51
1 MIN
 Restaurantul deschis intr-un teatru din Londra care le integreaza pe imigrante

Un restaurant "Mazi Mas", un local gazduit intr-un teatru din sudul Londrei, se doreste un restaurant "feminist": in bucataria sa, sapte imigrante bucatarese gatesc din preparatele specifice tarii lor, reusind astfel sa isi asigure un loc pe o piata a muncii altfel inaccesibila.

"Vrem sa conferim putere femeilor invizibile peste tot in lume", explica Roberta Siao, de 43 de ani, care conduce bucataria restaurantului.

"In lipsa unui contract, a conexiunilor si a experientei", brazilianca nu si-a putut gasi un loc de munca in Marea Britanie, in pofida diplomelor si a experientei de lucru la o banca din tara sa natala. Dupa mai multi ani petrecuti la domiciliu pentru cresterea fiului sau, Roberta povesteste ca intalnirea cu patroana restaurantului "Mazi Mas" a fost una decisiva.

De marti pana sambata, cei maxim 50 de clienti ai acestui "pop-up restaurant" (a carui locatie se schimba regulat) pot degusta preparate din bucatariile iraniana, etiopiana, braziliana, peruana, nicaraguana, senegaleza si turca.

Numele de "Mazi Mas" provine de la expresia greceasca traditionala "Elate na fate mazi mas", care inseamna "Veniti sa mancati cu noi".

foodstory.ro

Comentarii