Rezultate foarte modeste la bacalaureatul de toamnă la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Rezultate foarte modeste la bacalaureatul de toamnă la Iași

GALERIE
bac
  • bac
- +

În această sesiune s-au luat doar note sub 9, cea mai mare fiind 8,80. Rata de promovabilitate a fost de 32%, mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

După afişarea primelor rezultate la sesiunea de bacalaureat din toamnă nu s-a obţinut nicio medie de 10 sau 9. Un număr de 6 candidaţi au obţinut media peste 8, iar alţi 49, media între 7 şi 7,99. Cea mai mare medie obţinută în această sesiune a fost 8,88. Iaşul se află pe locul trei al nivel naţional la gradul de promovabilitate cu 32%, cu 2,20% mai mică decât bac-ul din toamna trecută. „Aşa cum am estimat, rezultatele din această sesiune sunt mai modeste. Din cei care au susţinut probele, 251 au luat, iar 686 au fost respinşi.

Dintre aceştia, 217 au obţinut între 5 şi 5,99, probabil majoritatea vor depune contestaţii, iar notele vor mai creşte. Cele mai mari şi mai bune note au fost obţinute la limba română, 82,48% dintre candidaţi au obţinut aici note de trecere. Se mai pot schimba câteva lucruri în urma contestaţiilor, dar nu reprezentativ”, a declarat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. La examenul de bacalaureat din august s-au înscris 1.262 de candidaţi, aceştia susţinând probele la cele patru centre de examen: Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii, Liceul Tehnologic „Petru Poni” şi Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Tg. Frumos.

Dintre cei în jur de 1.000 de candidaţi prezenţi, doi au fost eliminaţi la ultima probă deoarece au încercat să copieze. Tot în cursul zilei de ieri, absolvenţii nemulţumiţi de note au putut face contestaţii, iar rezultatele finale se vor afişa pe 1 septembrie. Inspectorul şcolar face precizări şi cu privire la noul an şcolar şi la pregătirile care încă se mai fac în şcoli. „Se desfăşoară ultimele şedinţe de repartizare pentru suplinitori, există încă o fluctuaţie deoarece unul mai renunţă după ce sunt repartizaţi în anumite comune, se mai fac lucrări, se mai dau autorizaţii sanitare şi ISU şi alte lucruri ce ţin de navetă, autobuze.

În prezent există 10 şcoli cu personalitate juridică fără autorizaţie sanitară, toate de la ţară, dar numai pe criteriul de apă potabilă, în municipiul Iaşi toate şcolile au autorizaţie sanitară”, a mai precizat inspectorul general. Deoarece noul an şcolar bate la uşă, deschiderea oficială se va realiza în judeţul nostru la două şcoli ieşene: Şcoala Carol I şi Liceul de Informatică. Reprezentanţii ISJ anunţă faptul că doresc să deschidă anul şcolar şi la o şcoală de la ţară, însă în altă zi. Noul an şcolar va începe pentru elevii români pe 12 septembrie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.