Robert Redford şi Jane Fonda au primit câte un Leu de Aur pentru întreaga activitate

sâmbătă, 02 septembrie 2017, 13:20
3 MIN
 Robert Redford şi Jane Fonda au primit câte un Leu de Aur pentru întreaga activitate

Robert Redford şi Jane Fonda au primit vineri seară câte un Leu de Aur pentru întreaga activitate în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Cinema Palace, după care a fost prezentat în premieră mondială filmul lor "Our Souls at Night", regizat de indianul Ritesh Batra, relatează Xinhua. O ecranizare a unui roman de Kent Haruf, filmul a rulat în afara competiţiei la cea de a 74-a ediţie a Festivalului de la Veneţia, şi i-a adus din nou pe acelaşi afiş pe Redford şi Fonda, la 50 de ani după "Barefoot in the Park".

Pentru ei este din nou vorba despre o poveste de dragoste dar, spre deosebire de comedia din 1967 care a reprezentat un salt în carierele lor internaţionale, aceasta este una despre o dragoste la o vârstă foarte matură. Filmul care urmează să fie lansat pe Netflix în cursul acestei luni, "Our Souls at Night" spune povestea a doi vecini cărora le-au murit partenerii şi care trăiesc într-un mic orăşel din Colorado. Ei ajung să înfiripe o relaţie suprinzătoare şi emoţionantă în acest moment târziu al vieţii lor. La conferinţa de presă foarte aglomerată susţinută mai devreme în cursul zilei de vineri, în cadrul căreia ambii actori au fost aplaudaţi de mai multe ori la scenă deschisă, Redford, în vârstă de 81 de ani, a explicat că unul dintre motivele pentru care a decis să se angajeze în proiect este de a mulţumi audienţa mai în vârstă. "Al doilea motiv este pentru că simt că poveştile de dragoste vor avea mereu viaţă. Al treilea a fost faptul că eram în căutarea unei oportunităţi de a face un nou film cu Jane, pentru că nu am lucrat împreună de ani de zile, şi… voiam să mai fac un film înainte de a muri", a spus actorul.

Începând cu "The Chase" în 1966, "Barefoot in the Park" în 1967 şi continuând cu "The Electric Horseman" (1979), Redford şi Fonda au făcut cuplu de multe ori pe marele ecran în tinereţe. "Avem o istorie lungă în film… şi am crezut că asta este o şansă de a face un film care va satisface vârsta noastră reală", le-a spus Reford ziariştilor. Jane Fonda, în vârstă de 79 de ani, a explicat că "Our Souls at Night" va trimite un mesaj pozitiv despre relaţiile intime la o vârstă mai înaintată. "În ‘Barefoot in the Park’, am jucat doi tineri îndrăgostiţi proaspăt căsătoriţi şi acum jucăm doi bătrâni care se iubesc şi care fac dragoste", a explicat ea, adăugând că îi place faptul că "aceste două filme ne marchează carierele".

Explicându-şi decizia de a-i distinge pe cei doi actori cu câte un Leu de Aur pentru întreaga activitate, regizorul artistic de la Veneţia, Alberto Barbera a spus că premiul este "un tribut meritat pentru angajamentul personal şi calităţile strălucitoare ale unei actriţe care a adus la viaţă personaje de neuitat, controversate şi eterogene". "Puţine legende de la Hollywood au arătat atâta determinare şi curaj în cursul carierei lor profesionale ca Jane Fonda", a spus el. Robert Redford — regizor laureat cu Oscar şi fondator al Festivalului de film Sundance — a fost distins cu un Leu de Aur pentru "cele aproape cinci decenii de filme convingătoare, cu o combinaţie de rigoare, inteligenţă şi graţie care nu a fost niciodată depăşită", a afirmat Barbera.

 

    

Comentarii