S-a trezit Marius Copil

sâmbătă, 13 martie 2021, 02:43
3 MIN
 S-a trezit Marius Copil

 

Tenismanul din Arad a legat trei victorii consecutive pentru prima dată din 2019

*Intrat într-un con de umbră de un an şi jumătate, cel mai bine clasat tenisman român, Marius Copil (224 ATP) s-a calificat în semifinalele turneului challenger de la Sankt Petersburg, cu premii totale de 52.000 de dolari. Copil l-a învins, ieri în sferturi, cu scorul de 7-6, 7-5, pe americanul Christopher Eubanks (242 ATP). Arădeanul a servit foarte bine şi a încheiat cu 14 aş, oferindu-i adversarului o singură şansă de break, pe care Eubanks nu a fructificat-o. Americanul de 24 de ani, a avut cinci aşi şi şi-a pierdut serviciul o singură dată, în ultimul game al meciului. Este pentru prima dată din octombrie 2019 când Marius Copil leagă trei victorii la rând, la Antwerp. El l-a învins în turul I pe cehul Michael Vrbensky (315 ATP), cu scorul de 6-3, 6-1, iar în optimi, pe rusul Aleksei Vatutin (261), cu 5-7, 6-3, 6-1.Copil va juca în semifinale cu un alt rus, Evgheni Tiurnev (403), care a trecut cu 6-4, 6-2 de bosniacul Mirza Basic (310). Marius Copil ar putea reveni în Top 200 ATP dacă va câştiga turneul de la Sankt Petersburg.

*Campioana spaniolă Garbiñe Muguruza a obţinut, ieri, calificarea în finala turneului WTA 1000 de la Dubai, iberica trecând, scor 6-4, 7-6 de belgianca Elise Mertens. Favorită numărul nouă la Dubai, Muguruza a reuşit să ducă partida în zona ei de confort: şi-a pus în multe momente în valoare forţa superioară, serviciul precis şi calităţile de la retur. Primul set a fost unul încărcat de break-uri: în total au fost cinci. Setul al doilea a fost unul de un dramatism aparte: Garbiñe a condus cu 5-3 şi a ratat patru mingi de meci până la momentul în care a fost egalată pe tabelă (5-5). Au mai urmat două break-uri, iar manşa a fost împinsă în tiebreak. Belgianca a condus cu 3-1, dar a avut parte de momente dificile: a pierdut următoarele cinci puncte consecutive. Muguruza a ajuns în situaţia de a avea alte trei mingi de meci (6-3), iar disputa a încheiat-o la ultima strigare 7-5, după ce mai a mai ratat două şanse de meci. Pentru itlul de la Dubai, Muguruza se va duela cu jucătoarea cehă Barbora Krejcikova (63 WTA), care a învins-o cu 7-5, 6-2 pe elveţianca Jil Teichmann (54 WTA).

*Spaniolul Roberto Bautista, care a realizat joi o mare surpriză, trecând cu 7-6, 2-6, 6-4 de al treilea jucător mondial, va juca finala turneului ATP de la Doha, după ce l-a depăşit şi pe rusul Andrei Rublev în semifinale, cu 6-3, 6-3.Reamintim că Rublev a ajuns până în penultimul act la Doha fără să joace, după ce adversarii săi din tururile precedente au declarat forfait, din cauza accidentărilor. Bautista (13 ATP) va juca finala cu georgianul Nikoloz Basilaşvili, care după ce l-a eliminat joi pe Roger Federer, a trecut cu 7-6, 6-1 de americanul Taylor Fritz.

 

 

Comentarii