Simona Halep ameninţă Kremlinul

luni, 18 octombrie 2021, 01:43
3 MIN
 Simona Halep ameninţă Kremlinul

 

La turneul de la Moscova jucătoarea română poate întâlni două rusoaice una după alta. Jaqueline Cristian şi Irina Begu joacă pe tabloul principal la Tenerife. Surprize uriaşe la Indian Wells

Jucătoarea română Simona Halep (17 WTA) va evolua cu sportiva rusă Anastasia Potapova (77WTA, 20 de ani) în turul I al turneului de categorie WTA 500 Kremlin Cup, de la Moscova. Simona a câştigat singurul meci disputat în circuit cu viitoarea ei adversară, scor 6-4, 6-4, în turul I al turneului Gippsland Trophy (Australia), din luna februarie. Dacă va trece de Potapova, românca va juca în optimi cu o altă rusoaică, Veronika Kudermetova (31 WTA), sau cu o sportivă venită din calificări.

Simona Halep este singura româncă de pe tabloul principal. În calificări este înscrisă doar Irina Bara (114). Ea a trecut de primul tur, dispunând cu 6-2,6-4 de rusoaia Natalia Vihlianţeva (166), într-o oră şi 35 de minute. Însă în turul II, Irina a fost învinsă fără drept de apel, scor 0-6, 1-6 de către chinezoaica Zheng Qinwen (158).

România va avea două reprezentante şi la dublu, Raluca Olaru şi Monica Niculescu. Olaru şi ucraineanca Nadia Kicenok sunt favoritele numărul patru şi vor juca în în primul tur contra cehoaicelor Tereza Martincova/Marketa Vondrousova. Monica Niculescu va juca alături de rusoaica Vitalia Diatcenko, împotriva cuplului Viktoria Kuzmova (Slovacia)/Alexandra Panova (Rusia).

* Un alt turneu important, are loc în insulele Canare, „Tenerife Open” din categoria WTA 250. Pe tabloul principal va fi prezentă şi românca Jaqueline Cristian (111 WTA). Ea a obţinut acest drept prin calificări, câştigând cu 6-1, 6-1 în faţa germanei Mona Barthel (205 WTA) în 61 de minute, depăşind-o apoi pe olandeza Lesley Pattinama (153 WTA), scor 6-3, 6-2. Pe tabloul principal mai joacă şi Irina Begu care o întâlneşte în primul tur pe ucraineana Marta Kostiuk, care a eliminat-o la Indian Wells, în turul II, pe Simona Halep.

*Marele turneu de la Indian Wells a fost, cel puţin în fazele decisive, doldora de surprize. Astfel, în finala turneului ATP, au ajuns doi jucători care n-au trecut niciodată de primul tur. britanicul Cameron Norrie (26 ATP) şi georgianul Nikoloz Basilaşvili (36).

Norrie, 26 de ani, l-a învins, sâmbătă, în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-4, pe bulgarul Grigor Dimitrov (28). Britanicul se află în cea mai bună perioadă a carierei, după ce a reuşit, în 2021, primul său trofeu, la Los Cabos, şi a mai jucat cinci finale, la San Diego, Queens's, Lyon şi Estoril. Prima lui finală a carierei a fost în 2019, la Auckland. La rândul său, Basilaşvili, 29 de ani, a trecut, în penultimul act, cu 7-6, 6-3, de americanul Taylor Fritz, într-o oră şi 41 de minute de joc. Şi tenismanul georgian traversează o perioadă foarte bună a carierei, cu două trofee câştigate în acest an (cinci în total, trei de 500 de puncte), la München şi Doha. El a mai jucat două finale, ambele pierdute în 2016 şi 2017. Taylor Fritz a eliminat în sferturi pe unul dintre principalii favoriţi, germanul Alexander Zverev (6-4,3-6, 7-6), în timp ce Basilaşvili l-a scos pe grecul Stefanos Tsitsipas, scor 6-4,2-6, 6-4. Şi finala feminină, care s-a disputat azi noapte, a fost una insolită; veterana Viktoria Azarenka (32 WTA), care a trecut cu 3-6,6-3, 7-5 de letona Jelena Ostapenko, contra spaniolei Paula Badosa (27) învingătoare asupra tunisiencei Ons Jabeur (scor, 6-3, 6-3).

 

Comentarii