ȘOCANT – O femeie de 38 de ani a căzut secerată de COVID, chiar în timp ce era la cumpărături

joi, 04 noiembrie 2021, 11:54
2 MIN
 ȘOCANT – O femeie de 38 de ani a căzut secerată de COVID, chiar în timp ce era la cumpărături

Caz şocant la Iaşi! O femeie de 38 de ani a murit de COVID19, după cum confirmă medicii, fără a fi vaccinată, dar fără a avea comorbidităţi. Agravarea stării de sănătate s-ar fi petrecut în doar câteva ore, aceasta câzând pur și simplu din picioare în timp ce se afla la magazin, la cumpărături.

Familia a făcut apel imediat la 112, iar un echipaj SMURD s-a deplasat la faţa locului. Soţul a povestit medicilor că de circa 10 zile femeia se trata la domiciliu cu antitermice şi antiinflamatoare, pentru o presupusă gripă. Femeia nu se adresase însă nici medicului de familie şi nici vreunui spital.

“În momentul în care starea ei s-a agravat se afla în magazin. A fost evaluată iniţial de un echipaj SAJ cu un asistent, iar saturaţia de oxigen era de numai 20%. Respiraţiile erau agonice, iar tensiunea nemăsurabilă. La ajungerea echipajului ATI, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare. Iniţial, activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns în UPU. Testul antigen rapid a fost pozitiv. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID 19. S-a făcut resuscitare îndelungată, cu tot ce înseamnă ATI, inclusiv tromboliză. Din păcate, nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost confirmat şi testul PCR, care a venit peste câteva ore. Pacienta însă era decedată. Familia a fost înmărmurită de acest anunţ şi, desigur, echipa medicală a fost extrem de îndurerată. Este un caz clar, de COVID 19 care omoară un pacient tânăr, de 38 de ani, nevaccinat, care a rămas acasă şi s-a tratat singur pentru o presupusă gripă”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iași.

DSP Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz, urmând ca toţi contacţii direcţi să fie testaţi. Diana Cimpoeşu a mai adăugat că proporţia pacienţilor care ajung foarte târziu la spital este de 75%, iar în cazul multora dezvoltă chiar de la început forme grave de COVID 19.

Comentarii