Specialiştii de la Agronomie testează produse din carne pentru mediul privat

vineri, 03 septembrie 2021, 01:59
2 MIN
 Specialiştii de la Agronomie testează produse din carne pentru mediul privat

Reprezentanţii Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“ susţin că primesc un număr din ce în ce mai mare de solicitări din partea producătorilor de alimente, agenţilor economici sau băcăniilor pentru opiniile specialiştilor instituţiei de învăţământ superior.

Ultimul exemplu este al unui producător specializat în obţinerea produselor tradiţionale din carne, de tip crud – uscat, care a încheiat un parteneriat cu USV Iaşi pentru o perioadă de trei ani prin care îşi doreşte realizarea celor mai bune produse cu ajutorul cadrelor didactice şi cercetătorilor. De aceea, USV transmite că în laboratorul de control şi expertiză a cărnii şi a produselor din carne, membrii echipei de cercetare realizează determinări ale probelor care le sunt puse la dispoziţie periodic de către partenerii din proiect.

„Producătorul a înţeles că activităţile de cercetare, dezvoltare, testare a produselor din portofoliu reprezintă un factor cheie al succesului pe piaţă. Drept urmare, a început o colaborare cu organizaţia noastră de cercetare care are ca scop stimularea transferului de cunoştinţe în domeniul procesării cărnii. În laborator testăm produsele lor pentru a regăsi elemente de caracterizare a structurii nutritive, a gradului de prospeţime şi a termenelor de valabilitate. Încercăm să îmbunătăţim fişele tehnologice, să justificăm structurile nutritive şi parametrii caracteristici pentru identificarea unor produse de o înaltă calitate“, a declarat şef lucrări dr. Marius Ciobanu, de la Departamentul de tehnologii alimentare, Facultatea de Agricultură a USV Iaşi.

Specialiştii implicaţi în proiect au participat inclusiv la un webinar realizat tocmai pentru a fi dezbătute teme legate de acest subiect împreună cu invitaţi din mediul de afaceri, dar şi cu producătorul tradiţional ale cărui produse au fost testate în laboratoarele de cercetare ale USV Iaşi.

Comentarii