anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Spitalul din Hârlău nu poate încheia contract cu Casa de Asigurări

Unitatea medicală nu este acreditată.

GALERIE
acreditare spitale Iasi
 • acreditare spitale Iasi
- +

Până la jumătatea lunii octombrie, toate spitalele care au fost acreditate sau în curs de acreditare au trebuit să afişeze într-un loc vizibil un însemn care să arate stadiul în care se află. Acest lucru este valabil şi pe site-ul unităţii medicale, pe toate documentele emise de spital, dar şi în cazul în care au sedii secundare sau secţii exterioare. 

Directiva a venit din partea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), scopul fiind creşterea gradului de informare referitor la „nivelul calităţii serviciilor de sănătate acordate de unităţile sanitare, atât publice, cât şi private”. La nivelul judeţului Iaşi există în acest moment o unitate medicală de stat încadrată în categoria a VI-a, ceea ce înseamnă că este neacreditată, fiind vorba despre Spitalul Orăşenesc din Hârlău. Conform ANMCS, spitalul se poate înscrie într-o nouă procedură de acreditare în următorul ciclu de acreditare, cu respectarea prevederilor legale în vigoare în momentul solicitării înscrierii sau, în acelaşi ciclu de acreditare, la decizia Ministerului Sănătăţii.

Aşadar, un spital care nu obţine acreditare nu va putea încheia contract cu Casa de Asifurări de Sănătate, unitatea putând să funcţioneze doar dacă pacienţii vor accepta să primească îngrijiri medicale şi vor accepta să plătească pentru aceste servicii. Spitalul „Sf. Spiridon” a fost încadrat în categoria a III-a, ceea ce înseamnă că este acreditat cu rezerve, având timp 24 de luni pentru remedierea problemelor. Spitalul „Providenţa” a fost inclus în categoria II, adică este acreditat cu recomandări, iar Centrul Medical Dr. Micu Vasile este încadrat în categoria V, având decizie de prelungire a procesului de acreditare.

Anul viitor, în primele trei luni ale anului, vor primi vizita evaluatorilor trei unităţi medicale de stat, Spitalul de Recuperare, Spitalul de Neurochirurgie, dar şi Spitalul Municipal de Urgenţă din Paşcani. În trimestrul II sunt programate Spitalul Căi Ferate, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” şi Maternitatea „Cuza Vodă”. În cealaltă jumătate a anului vor primit vizita ANMCS Spitalul Militar, Spitalul General C.F. Paşcani, Institutul Regional de Oncologie, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Copii „Sf. Maria” şi Spitalul de Pneumoftiziologie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.