Tânărul care l-a ucis pe pădurarul din Sireţel va fi internat 7 ani într-un centru de detenţie

joi, 11 martie 2021, 02:58
2 MIN
 Tânărul care l-a ucis pe pădurarul din Sireţel va fi internat 7 ani într-un centru de detenţie

Ucigaşul pădurarului din Sireţel şi-a primit pedeapsa din partea judecătorilor. În vârstă de doar 16 ani la data comiterii faptei, Ionuţ Iosub a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de detenţie pentru omor. Prin aceeaşi sentinţă, Iosub a fost achitat de acuzaţia de tentativă de tâlhărie calificată. În acelaşi timp, el va avea de plătit sume importante ca daune morale şi materiale faţă de familia victimei.

Cititi si: Pădurarul din Sireţel a fost ucis cu toporul de trei hoţi de lemne

Conform rechizitoriului, în cursul zilei de 12 septembrie 2019, Iosub tăiase un paltin din pădurea Todosoaia din Sireţel. Pe seară, s-a întors în pădure, pentru a lua copacul, moment în care a fost surprins de pădurarul Radu Gorcioaia. L-a atacat pe acesta cu securea şi l-a lovit de cel puţin patru ori în zona capului, sfărâmându-i craniul. Iniţial, băiatul a negat săvârşirea faptelor, indicând un alt prezumtiv autor şi prezentând versiuni diferite ale cursului acţiunii. Spre finele urmăririi penale, după ce securea pe care o folosise a fost găsită lângă fânarul din spatele locuinţei sale, Iosub a recunoscut crima, afirmând însă că s-ar fi apărat de pădurarul care-l agresase. Această ultimă susţinere a fost infirmată de probele identificate de anchetatori.

Cititi si: Crima din pădure: culisele uciderii pădurarului din Sireţel

Cazul a ajuns în instanţă la începutul lunii martie a anului trecut. La începutul acestui an, avocatul lui Iosub a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei lui Iosub în lovituri cauzatoare de moarte, pentru care pedeapsa este puţin peste jumătate din cea pentru omor. Solicitarea a fost însă respinsă de magistraţii Tribunalului ieşean.

Internarea într-un centru de detenţie este cea mai dură măsură ce poate fi adoptată împotriva unui minor. Iosub are posibilitatea să facă apel împotriva hotărârii Tribunalului. Dacă sentinţa va rămâne definitivă, tânărul va avea de achitat şi 120.000 de euro ca daune morale şi 57.600 lei ca daune materiale faţă de familia victimei sale, ca şi 16.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Comentarii