Pădurarul din Sireţel a fost ucis cu toporul de trei hoţi de lemne

Cel care i-a dat lovitura mortală a fost un tânăr de 17 ani.

luni, 16 septembrie 2019, 01:50
1 MIN
 Pădurarul din Sireţel a fost ucis cu toporul de trei hoţi de lemne

Ucigaşii pădurarului din Sireţel au fost prinşi: doi puşti în vârstă de 17 şi 16 ani şi tatăl unuia dintre ei, de 50 de ani. Conform declaraţiilor de la reconstituire, cel care l-a lovit în cap de pădurarul Răducu Gorcioaia a fost tânărul de 17 ani, Neculai Gagiu. Acesta locuieşte în satul Berezlogi, din comuna Sireţel şi se afla împreună cu ceilalţi doi la furat lemne, spre seară.

Pădurarul se afla în jurul orei 20 la pândă, în pădurea de la Berezlogi, într-o acţiune de control înainte să meargă acasă. Gorcioaia i-a filat pe cei trei veniţi cu căruţa la furat lemne şi i-a surprins în flagrant în timp ce aceştia doborau copaci. Pădurarul a sărit să-i prindă, însă cei trei s-au luptat. La un moment dat, cei doi tineri şi bărbatul de 50 de ani au reuşit să-l imobilizeze pe pădurar, iar Neculai Gagiu l-a lovit cu toporul în cap. Apoi, cei trei au abandonat corpul pădurarului la marginea pădurii şi au fugit. Aceştia au fost prinşi după două zile de cercetări făcute de către poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi care după ce i-au audiat pe cei trei, i-au trimis la Spitalul de Psihiatrie Socola pentru expertiză.

„În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de omor, iar cercetările continuă“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Celălalt tânăr de 16 ani se numeşte Ionuţ Iosub, iar tatăl acestuia, Ionel Iosub. 

Comentarii