Tată amendat la școală: a intrat în clasă fără mască. „Copilul nostru are dreptul de a respira liber”

marți, 15 septembrie 2020, 01:50
2 MIN
 Tată amendat la școală: a intrat în clasă fără mască. „Copilul nostru are dreptul de a respira liber”

Un bărbat din comuna Tomeşti a fost sancţionat contravenţional, ieri, după ce a intrat în şcoală fără mască şi a făcut scandal.

 

Incidentul a avut loc cu prilejul deschiderii anului şcolar de ieri, de la Şcoala Gimnazială „D.D. Pătraşcanu” din Tomeşti. Tatăl unei fetiţe care a intrat în clasa pregătitoare a venit la unitatea de învăţământ alături de un prieten, însoţit de o cameră de filmat, şi a intrat în incinta unităţii fără a purta mască. Când i s-a reproşat acest lucru, s-a dezlănţuit şi a început să facă scandal. Reprezentanţii şcolii au solicitat intervenţia unui echipaj de poliţie. „Bărbatul a primit o sancţiune contravenţională de 500 de lei”, ne-a spus Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Gabriel A. a fost amendat pentru că a tulburat ordinea şi liniştea publică, dar şi pentru că nu a purtat mască, potrivit poliţiştilor. Ulterior, alături de soţie, bărbatul a depus la şcoala din localitate o aşa-zisă “notificare” în care a informat reprezentanţii şcolii că nu e de acord ca fetiţa sa să poarte mască la şcoală, dar nici să folosească dezinfectantul din unitate. 

„Având în vedere caracterul excesiv şi abuziv al instituirii măsurilor aplicate copiilor, prin care se aduce atingere securităţii vieţii, integrităţii fizice, psihice şi emoţional-afective a copiilor, precum şi interesul superior al acestora, vă notificăm că nu ne dăm consimţământul pentru obligativitatea purtării măştii de către copil. Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se putea exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emoţional-afectivă a acestuia”, au scris părinţii, care au invocat că purtarea măştii este un act de tortură pentru fetiţa lor. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au precizat că bărbatul va primi răspuns la solicitarea sa şi că fetiţa acestuia va învăţa în mediul online. 

Comentarii