Tensiuni la Politehnica

miercuri, 27 noiembrie 2019, 02:43
3 MIN
 Tensiuni la Politehnica

 

Preşedintele executiv, Adrian Ambrosie, l-a taxat pe antrenorul Mihai Teja şi i-a ameninţat pe fotbalişti: “Ne vom despărţi de unii în iarnă!”.Unii jucători spun că s-a minţit când s-a anunţat că sunt cu salariile la zi. Ambrosie a răspuns, spunând că lucrurile se vor rezolva săptămâna aceasta. Balonul de oxigen financiar, de 1,3 milioane lei, care a scos clubul din impas, a venit de la Primărie. Săptămâna viitoare, Municipalitatea ar putea vira încă 100 000 de lei Politehnicii

 

Rezultatul modest înregistrat de Politehnica Iaşi în ultimul meci oficial, 2-2 cu FC Voluntari, în disputa de pe teren propriu din etapa a XVII-a a Ligii I de fotbal, a învolburat apele în Copou. Preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, l-a taxat pe antrenorul Mihai Teja. Sămânţa de tensiune a fost modul în care s-a discutat public dspre premierea disputei cu ilfovenii. Reamintim, cu mai multe zile înainte de meci Ambrosie spusese că echipa nu va avea primă de rezultat cu FC Voluntari, ca urmare a evoluţiei slabe avute în runda a XVI-a, la Clinceni. Teja a replicat în preziua partidei, spunând că nu ştie de aceasta şi că un regulament de bonificaţie nu poate fi schimbat peste noapte. Ambrosie a punctat ieri: “Am avut o discuţie serioasă cu domnul Teja pe această temă. I-am spus să fie mai atent cu declaraţiile pe care le dă. A fost aşa cum am spus eu. Echipa nu a avut nicio primă cu Voluntari”. Reamintim, un punct în foarte darnicul sistem de premiere stabilit la Politehnica aduce minimum 200 de euro fiecărui fotbalist, o victorie ajungând, uneori, şi la 1500 de euro. De bonusuri beneficiază, procentual, în unele cazuri chiar 100%, şi antrenorii şi conducătorii clubului.

Ambrosie a mers şi mai departe, cerând “mai multă seriozitate din partea băncii tehnice”, dar şi a jucătorilor, pe ultimii ameninţându-i: “De unii ne vom despărţi în iarnă la modul cum joacă acum”.

La fel ca unii angajaţi, nici câţiva fotbalişti nu sunt mulţumiţi de Ambrosie. “Sunt probleme grave la nivelul conducerii, se şi minte mult. Ultima e că s-a spus că suntem cu salariile la zi, ceea ce nu e adevărat” au spus, sub protecţia anonimatului, unii jucători.

Preşedintele a replicat şi a precizat că salariul restant, pe luna octombrie, care trebuia achitat până pe 15 noiembrie, va fi plătit săptămâna aceasta: “Jucătorii vor ajunge cu salariile la zi până vineri. Lucrurile privind starea financiară a clubului s-au îndreptat pentru moment. Avem datorii în continuare, de peste un milion de euro, însă nu mai avem restanţe presante. Iar dacă discuţiile iniţiate cu diverşi parteneri se vor concretiza, clubul nu va mai avea probleme din vara viitoare”.

Poli mai respiră acum ca urmare a faptului că Primăria Iaşi a deblocat a doua tranşă, în valoare de 1,3 milioane lei, din proiectul de susţinere a fotbalului ieşean aprobat în această vară. Reamintim, Poli mai încasase în primă fază 600 000 de lei de la municipalitate şi speră să mai primească restul de bani săptămâna viitoare. “Departamentul Contabilitate lucrează intens pentru a depune toate documentele necesare în această săptămână şi a absorbi şi ultima rată, de 100 000 de lei, din proiectul în valoare de 2 milioane de lei aprobat de Consiliul Local” a punctat Ambrosie.

Următorul meci oficial al Politehnicii va avea loc vineri, de la ora 20:30, în deplasare, cu Dinamo Bucureşti. Pentru disputa contra “câinilor” nu se ştie dacă Teja va putea conta pe Breeveld şi Târnovanu, în timp ce Gallego şi Diallo au şanse infime să evolueze.

Comentarii