Trei ani de închisoare cu executare pentru un bărbat care a găsit un portofel

luni, 26 februarie 2018, 02:56
1 MIN
 Trei ani de închisoare cu executare pentru un bărbat care a găsit un portofel

Judecătorii ieşeni au dispus o condamnare dură pentru un bărbat din Iaşi care a „spart“ peste 1.000 de euro într-o noapte după ce a găsit un portofel pe jos.

Marin Beceru (51 de ani) a fost judecat pentru însuşirea bunului găsit şi efectuarea de operaţiuni informatice ilegale pentru o faptă ce ar fi fost comisă în 2015. Atunci, ieşeanul a găsit un portofel în care se aflau mai multe carduri de pe care a extras 4.800 de lei. A reuşit să extragă banii deoarece, în portofel, victima ţinea şi codurile PIN. În doar câteva ore, ieşeanul a extras suma de bani şi a mai încercat şi a doua zi, însă nu a mai reuşit deoarece victima sunase la bancă şi cardurile au fost blocate. La au­dieri, inculpatul a venit cu o variantă surprinzătoare.

„Beceru Marin a declarat faptul că, «în cursul lunii septembrie 2015, aflându-se pe o stradă din zona complexului studenţesc Tudor Vladimirescu din municipiul Iaşi, a găsit un portofel de culoare deschisă în care se aflau nişte carduri şi întrucât era băut nu îşi mai aminteşte exact ce a făcut cu acele carduri, fiind posibil să fi retras bani de pe ele de la diferite bancomate din municipiul Iaşi însă a doua zi nu mai avea niciun ban»“, se arată în rechizitoriu. Tribunalul Iaşi l-a obligat pe Beceru să achite paguba către proprietara cardurilor însă sen­tinţa nu e definitivă.

Comentarii