Ultimele adăugiri la averea primarului Chirica. Fiul cel mic apare şi el în declaraţie

miercuri, 29 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Ultimele adăugiri la averea primarului Chirica. Fiul cel mic apare şi el în declaraţie

Primarul Mihai Chirica şi-a actualizat declaraţia de avere. Edilul şef al Iaşului a încasat anul trecut o indemnizaţie netă lunară de circa 14.000 lei, identică cu cea din anul realegerii în funcţia de primar. La acest venit se adaugă sumele pe care le primeşte din închirierea unui apartament din Independenţei (5.000 euro). Formal, primarul are domiciliul în apartamentul de 70 mp, dar locuieşte efectiv într-o vilă din Platoul Însorit (Galata), ansamblu construit de Conest, una dintre principalele firme cu care Primăria are în derulare contracte. Această vilă nu figurează în declaraţia edilului întrucât, aşa cum a menţionat acesta de-a lungul timpului, proprietatea aparţine soacrei lui.

O altă vilă cu care primarul are legături se află în zona CUG, pe Tudor Neculai – construcţia nu mai figurează în declaraţia de avere de câţiva ani pe motiv că este donată fiicelor din a doua căsătorie, dar de precizat este că edilul are drept de uzufruct viager. În schimb, în declaraţie apar casa (136 mp) şi terenul (836 mp) care aparţin fiului său cel mai mic (din actuala căsătorie, a treia) şi care se află în zona Bolta Rece. Nu în ultimul rând, primarul a declarat şi un apartament deţinut de soţia sa, de 72 mp, pe care aceasta l-a achiziţionat înaintea căsătoriei cu Mihai Chirica.

Anii trecuţi, averea primarului a stârnit controverse în ceea ce priveşte bunurile imobiliare – despre o vilă din Frasin (Suceava) s-a speculat că ar aparţine tot primarului, chiar dacă construcţia şi terenul aferent se află în proprietatea unei societăţi unde unic asociat este fratele său. În schimb, în declaraţie figurează în continuare cele două terenuri pe care primarul le deţine în Bârnova (1.400 mp) şi Neagra Şarului (Suceava, 4.200 mp). În ceea ce priveşte activele financiare, Mihai Chirica spune că are în conturile bancare o sumă totală de 20.200 lei. Singura modificare vizibilă în declaraţia de avere, faţă de cea precedentă de anul trecut, constă în faptul că şi-a prelungit scadenţa la un împrumut contractat încă din anul 2014 cu încă doi ani (2023). Acest lucru s-a întâmplat după ce primarul a achitat 12.500 lei din împrumut şi a rămas cu o datorie 100.000 lei. La capitolul venituri, primarul spune că a încasat o indemnizaţie de 164.268 lei pe întreg anul, în timp ce soţia sa a avut 60.000 lei de la firma Lacta Han SRL, societatea mamei ei.

CITIȚI și: URIAȘA AVERE DOSITĂ DE PRIMARUL MIHAI CHIRICA

CITIȚI și: VIDEO: Răspunsurile lui Mihai Chirica la cele 11 întrebări adresate de Ziarul de Iaşi

CITIȚI și: 100.000 de euro pentru mama primarului Chirica de la un afacerist servit de acesta

CITIȚI și: Vila de 250.000 € pentru Chirica jr – Zece puncte care-l acuză și doar patru care l-ar justifica pe primar

Comentarii