Un chiriaş evacuat de Primărie spune că a schimbat gresii şi faianţe de 32.000 de euro în apartamentul social în care a stat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Un chiriaş evacuat de Primărie spune că a schimbat gresii şi faianţe de 32.000 de euro în apartamentul social în care a stat

GALERIE
pus fainta
  • pus fainta
- +

Un ieşean a dat în judecată Primăria pentru a câştiga dreptul de a locui în apartamentul închiriat de părinţi. El cere şi returnarea contravalorii îmbunătăţirilor aduse locuinţei în decursul timpului. Apartamentul în care locuieşte acum Cezar R. fusese închiriat de tatăl acestuia de la Primărie, în 2000. Ieşeanul a locuit acolo, ca membru al familiei, continuând să locuiască până acum, împreună cu cei doi fraţi ai săi şi cu fiul său minor.

În 2018, municipalitatea a încheiat un nou contract de închiriere, cu alte persoane aflate pe lista de aşteptare, iar lui Cezar R. i s-a pus în vedere să elibereze locuinţa. Cererile depuse de ieşean pentru prelungirea contractului, justificate prin faptul că nu avea altă locuinţă, au fost respinse, motiv pentru care acesta s-a adresat instanţei. În faţa magistraţilor Tribunalului, bărbatul a precizat că apartamentului îi fuseseră aduse mai multe îmbunătăţiri, fiind schimbată uşa de la intrare, montată gresie şi faianţă în hol, bucătărie şi baie, fusese schimbată cada, vasul WC şi chiuveta, se instalase o centrală termică şi fusese spart un perete despărţitor.

Lucrările au fost evaluate de Cezar R. la 32.000 euro, el cerând să-i fie plătită această sumă în cazul în care municipalitatea nu-i prelungeşte contractul. La solicitarea sa, petentului i s-a aprobat prezentarea unei expertize, fără însă ca aceasta să fie depusă la dosar. Singura probă adusă în instanţă a fost mărturia unei vecine, care nu a putut decât să confirme că în apartament fuseseră făcute lucrări în urmă cu 10 ani.

„La epoca realizării acestor îmbunătăţiri era în vigoare alt contract de închiriere, cel încheiat de tatăl reclamantului şi în care reclamantul avea doar calitatea de membru al familiei. Instanţa nu poate stabili regimul juridic contractual concret al acestor îmbunătăţiri. Astfel, în cauza de faţă, reclamantul nu a dovedit că a avut acordul proprietarului pentru realizarea acestor lucrări de îmbunătăţire, iar pe de altă parte, instanţa se află şi în imposibilitate de a stabili valoarea lor”, au precizat judecătorii, care au dispus respingerea cererii. Contestaţia depusă de Cezar R. împotriva sentinţei a intrat pe rolul Curţii de Apel, primul termen de judecată desfăşurându-se ieri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.