Un chiriaş evacuat de Primărie spune că a schimbat gresii şi faianţe de 32.000 de euro în apartamentul social în care a stat

marți, 21 septembrie 2021, 01:50
2 MIN
 Un chiriaş evacuat de Primărie spune că a schimbat gresii şi faianţe de 32.000 de euro în apartamentul social în care a stat

Un ieşean a dat în judecată Primăria pentru a câştiga dreptul de a locui în apartamentul închiriat de părinţi. El cere şi returnarea contravalorii îmbunătăţirilor aduse locuinţei în decursul timpului. Apartamentul în care locuieşte acum Cezar R. fusese închiriat de tatăl acestuia de la Primărie, în 2000. Ieşeanul a locuit acolo, ca membru al familiei, continuând să locuiască până acum, împreună cu cei doi fraţi ai săi şi cu fiul său minor.

În 2018, municipalitatea a încheiat un nou contract de închiriere, cu alte persoane aflate pe lista de aşteptare, iar lui Cezar R. i s-a pus în vedere să elibereze locuinţa. Cererile depuse de ieşean pentru prelungirea contractului, justificate prin faptul că nu avea altă locuinţă, au fost respinse, motiv pentru care acesta s-a adresat instanţei. În faţa magistraţilor Tribunalului, bărbatul a precizat că apartamentului îi fuseseră aduse mai multe îmbunătăţiri, fiind schimbată uşa de la intrare, montată gresie şi faianţă în hol, bucătărie şi baie, fusese schimbată cada, vasul WC şi chiuveta, se instalase o centrală termică şi fusese spart un perete despărţitor.

Lucrările au fost evaluate de Cezar R. la 32.000 euro, el cerând să-i fie plătită această sumă în cazul în care municipalitatea nu-i prelungeşte contractul. La solicitarea sa, petentului i s-a aprobat prezentarea unei expertize, fără însă ca aceasta să fie depusă la dosar. Singura probă adusă în instanţă a fost mărturia unei vecine, care nu a putut decât să confirme că în apartament fuseseră făcute lucrări în urmă cu 10 ani.

„La epoca realizării acestor îmbunătăţiri era în vigoare alt contract de închiriere, cel încheiat de tatăl reclamantului şi în care reclamantul avea doar calitatea de membru al familiei. Instanţa nu poate stabili regimul juridic contractual concret al acestor îmbunătăţiri. Astfel, în cauza de faţă, reclamantul nu a dovedit că a avut acordul proprietarului pentru realizarea acestor lucrări de îmbunătăţire, iar pe de altă parte, instanţa se află şi în imposibilitate de a stabili valoarea lor”, au precizat judecătorii, care au dispus respingerea cererii. Contestaţia depusă de Cezar R. împotriva sentinţei a intrat pe rolul Curţii de Apel, primul termen de judecată desfăşurându-se ieri.

Comentarii