anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Un chiriaş evacuat de Primărie spune că a schimbat gresii şi faianţe de 32.000 de euro în apartamentul social în care a stat

GALERIE
pus fainta
 • pus fainta
- +

Un ieşean a dat în judecată Primăria pentru a câştiga dreptul de a locui în apartamentul închiriat de părinţi. El cere şi returnarea contravalorii îmbunătăţirilor aduse locuinţei în decursul timpului. Apartamentul în care locuieşte acum Cezar R. fusese închiriat de tatăl acestuia de la Primărie, în 2000. Ieşeanul a locuit acolo, ca membru al familiei, continuând să locuiască până acum, împreună cu cei doi fraţi ai săi şi cu fiul său minor.

În 2018, municipalitatea a încheiat un nou contract de închiriere, cu alte persoane aflate pe lista de aşteptare, iar lui Cezar R. i s-a pus în vedere să elibereze locuinţa. Cererile depuse de ieşean pentru prelungirea contractului, justificate prin faptul că nu avea altă locuinţă, au fost respinse, motiv pentru care acesta s-a adresat instanţei. În faţa magistraţilor Tribunalului, bărbatul a precizat că apartamentului îi fuseseră aduse mai multe îmbunătăţiri, fiind schimbată uşa de la intrare, montată gresie şi faianţă în hol, bucătărie şi baie, fusese schimbată cada, vasul WC şi chiuveta, se instalase o centrală termică şi fusese spart un perete despărţitor.

Lucrările au fost evaluate de Cezar R. la 32.000 euro, el cerând să-i fie plătită această sumă în cazul în care municipalitatea nu-i prelungeşte contractul. La solicitarea sa, petentului i s-a aprobat prezentarea unei expertize, fără însă ca aceasta să fie depusă la dosar. Singura probă adusă în instanţă a fost mărturia unei vecine, care nu a putut decât să confirme că în apartament fuseseră făcute lucrări în urmă cu 10 ani.

„La epoca realizării acestor îmbunătăţiri era în vigoare alt contract de închiriere, cel încheiat de tatăl reclamantului şi în care reclamantul avea doar calitatea de membru al familiei. Instanţa nu poate stabili regimul juridic contractual concret al acestor îmbunătăţiri. Astfel, în cauza de faţă, reclamantul nu a dovedit că a avut acordul proprietarului pentru realizarea acestor lucrări de îmbunătăţire, iar pe de altă parte, instanţa se află şi în imposibilitate de a stabili valoarea lor”, au precizat judecătorii, care au dispus respingerea cererii. Contestaţia depusă de Cezar R. împotriva sentinţei a intrat pe rolul Curţii de Apel, primul termen de judecată desfăşurându-se ieri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.