Unde va fi depozitul logistic regional al reţelei Kaufland la Iasi. Două supermarketuri în plan

vineri, 23 aprilie 2021, 01:57
2 MIN
 Unde va fi depozitul logistic regional al reţelei Kaufland la Iasi. Două supermarketuri în plan

În acest moment, reţeaua retailer-ului german are două astfel de depozite: la Ploieşti şi la Turda. Kaufland România va mai deschide două noi supermarketuri în Iaşi: în Tătăraşi şi în capăt CUG.

Kaufland va deschide la Iaşi al treilea depozit logistic din ţară. Depozitul va fi amplasat lângă Parcul Industrial I Miroslava, pe o suprafaţă de teren de 400.000 mp. Depozitul logistic va avea o suprafaţă construită de 90.000 mp, iar, din acest punct de vedere, va fi al doilea din ţară: cel din Ploieşti are 115.000 mp, iar cel din Turda 75.000 mp.

„Avem nevoie de o suprafaţă generoasă de depozitare, deoarece avem un sortiment mare de produse, pe care îl dezvoltăm în continuare. Astfel, pe lista noastră de planuri se află un depozit nou, în zona Moldovei. Compania are deja terenul lângă Iaşi, acesta măsoară peste 400.000 mp, iar suprafaţa construită va fi de 90.000 mp. Ne aflăm în stadiul în care lucrăm deja la autorizare pentru acest al treilea depozit al nostru“, a declarat Valer Hancaş, director Comunicare şi Corporate Affairs la Kaufland România.

În prezent, compania are două depozite logistice care deservesc întreaga reţea naţională de 140 de magazine: în Turda, cu o suprafaţă de teren de peste 385.000 mp şi de depozit de peste 75.000 mp, şi unul în Ploieşti, cu o suprafaţă de teren de peste 280.000 mp, din care cea de depozit ajunge la peste 115.000 mp.

Cititi si: Kaufland plăteşte peste 12,3 milioane de euro ca să înfingă steagul lângă Carrefour Felicia

În prezent, la Iaşi, Kaufland are în derulare construirea unui nou magazin în Tătăraşi şi pregăteşte încă un supermarket în CUG (lângă Fortus).

„În ceea ce priveşte strategia noastră de dezvoltare, susţinem amplasarea noilor magazine în zone cât mai diferite, pentru a fi accesibile tuturor clienţilor. În prezent, lucrăm intens pentru a fi cât mai aproape de clienţii noştri, iar procesul de dezvoltare este alcătuit din multe etape, care necesită îndelungi negocieri şi un flux de autorizări complex“, a mai spus Valer Hancaş.

La nivel naţional, Kaufland a anunţat un buget de investiţii de peste 375 milioane euro, fonduri utilizate pentru achiziţia de terenuri, modernizarea magazinelor existente, tehnologii noi, expansiune şi construcţie.

Cititi si: Kaufland se instalează în coasta Carrefour prin achiziţia terenurilor Moldomobila

Comentarii