USAMV a obţinut 24 de premii la competiţia naţională Agronomiada

miercuri, 10 mai 2017, 01:57
2 MIN
 USAMV a obţinut 24 de premii la competiţia naţională Agronomiada

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ a avut 39 de studenţi care au luat un premiu în cadrul competiţiei naţionale Agronomiada, ediţia din 2017, ce a fost organizată anul acesta la Bucureşti, şi a avut probe la mai multe discipline profesionale, dar şi concursuri sportive.

În total, delegaţia USAMV, compusă din 50 de participanţi, a obţinut 24 de premii şi menţiuni – şapte locuri I, şapte locuri al II-lea, patru locuri al III-lea şi şapte menţiuni. Primul loc a fost obţinut la disciplinele profesionale – Entomologie, Microbiologie aplicată, Proiectare Peisageră, Poluarea apei şi a solului, Managementul proiectelor în agricultură şi dezvoltare rurală, iar la cele sportive – Tenis de masă – mixt şi Baschet băieţi 3 la 3.

„Este o competiţie la care participăm în fiecare an, cu studenţi de la toate specializările USAMV Iaşi. Ne bucurăm că şi la această ediţie, care s-a desfăşurat la Bucureşti, am obţinut rezultate excelente în toate domeniile. Atât cadrele didactice de la noi cât şi studenţii acordă o atenţie deosebită pentru concurs şi, de la an la an, rezultatele nu întârzie să apară“, a declarat conf.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţi sociale de la USAMV Iaşi.

Cei care au obţinut o distincţie la Bucureşti vor fi premiaţi şi de universitate cu burse speciale care variază între 180 şi 360 de lei.

Anul trecut competiţia a avut loc la USMAV Craiova, de la Iaşi au fost plecaţi 36 de studenţi care au obţinut 18 premii şi menţiuni. La ediţia de anul acesta au participat în total 350 de studenţi, iar în contextul aniversării împlinirii a 100 de ani de când Iaşul a fost capitală de război, ediţia de anul viitor va fi organizată de către USAMV Iaşi.

Comentarii