14 kilograme de canabis găsite de DIICOT în locuinţa unui vasluian

luni, 05 octombrie 2015, 14:36
2 MIN
 14 kilograme de canabis găsite de DIICOT în locuinţa unui vasluian

Doi bărbaţi din judeţul Vaslui au fost arestaţi preventiv, luni, pentru trafic de droguri şi trafic de minori, după ce poliţiştii au găsit la locuinţa unuia dintre ei peste 14 kilograme de plante de canabis, anchetatorii stabilind că, pe de altă parte, cei doi au exploatat sexual o fată de 16 ani.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), doi bărbaţi au înfiinţat, în primăvara acestui an, o cultură de canabis în curtea unei locuinţe din localitatea Vinderei, urmând ca plantele să fie recoltate şi apoi uscate, cu scopul de a fi comercializate.

Astfel, Tudorel Bîgu, de 23 de ani, a adus din Spania seminţele de canabis, pe care apoi, în perioada mai-iunie a acestui an, le-a sădit în grădina prietenului său Petrică Crăciun, în vârstă de 32 de ani.

Cei doi bărbaţi nu au mai reuşit să recolteze plantele întrucât procurorii DIICOT, cu sprijinul poliţiştilor, au descins la locuinţele lor.

"În urma percheziţiilor domiciliare, din grădina lui Petrică Crăciun a fost ridicată cantitatea de 14,65 kilograme de plante de canabis în stare naturală. Unul dintre tineri a folosit din frunzele plantei pentru consumul propriu. Cercetările sunt continuate în acest caz pentru a se stabili dacă inculpaţii au pus canabis şi la dispoziţia altor persoane", a declarat şeful Biroului Vaslui al DIICOT, Mihaela Iosipescu.

Anchetatorii au mai stabilit că cei doi au exploatat sexual o fată de 16 ani, fiind astfel acuzaţi de trafic de minori. Victima era exploatată sexual în maşini sau locuinţe din oraşele Bereşti (Galaţi) şi Bârlad.

Reţinuţi iniţial de procurorii DIICOT, Tudorel Bîgu şi Petrică Crăciun au fost prezentaţi, luni, în faţa instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii Tribunalului Vaslui au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi pentru trafic de droguri şi trafic de minori.

Mediafax

Comentarii