Când va fi gata legătura dintre Pod Cantemir şi strada Palat?

miercuri, 22 octombrie 2014, 01:57
2 MIN
 Când va fi gata legătura dintre Pod Cantemir şi strada Palat?

Primăria spune că, deşi mai trebuie un singur strat de asfalt, din cauza vremii, legătura ar putea fi dată în folosinţă abia în primăvară. La fel şi strada Eternitate.

Lucrările pe strada Eternitate şi pe stradela Sfântul Andrei ar putea fi amânate pentru anul viitor. Cons­tructorii se ocupă în această perioadă de montarea bordurilor, în condiţiile în care mai au de turnat încă un strat de asfalt pe fiecare din cele două artere. Pe strada Eternitate, s-a asfaltat până acum o porţiune cuprinsă între cimitir şi Podul de Fier şi ulte­rior s-a trecut la schimbarea bordurilor.

Pe stradela Sfântul Andrei, noua arteră care va face legătura între Pod Cantemir şi strada Palat, s-a turnat primul strat de asfalt pe toată suprafaţa carosabilului. Con­form Primăriei, după schimbarea bordurilor, se vor finaliza toate lucrările, însă asfaltarea finală este condiţonată de vreme. „În acest moment, se lucrează la montarea bordurilor pe ambele segmente de stradă. Pe strada Eternitate, montarea bordurilor a început dinspre cimitirul din Tărăraşi spre Podul de Fier, urmând ca, până la sfârşitul lunii noiembrie, să finalizăm montarea tuturor bordurilor. Dacă vremea o va permite, atunci vom trece şi la turnarea ultimului strat de asfalt; dacă se va înrăutăţi, atunci vom amâ­na pentru anul următor tur­narea stratului de uzură“, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Pe strada Eter­nitate, constructorii au obligaţia prin contract să monteze borduri, să mo­dernizeze trotuarele cu pavele şi să reabiliteze partea carosabilă cu două straturi de asfalt. Acelaşi constructor se ocupă şi de lucrările de sistematizare şi de construcţie a stradelei Sfântul Andrei, artera urmând să aibă o lungime de 192 de metri şi o lăţime de 7 metri, la care se adaugă şi trotuare. Modernizarea străzii împreună cu lucrările pe strada Eternitate costă 2,5 milioane de lei, fără TVA, fondurile fiind alocate din bugetul local.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii