Cel mai aşteptat moment al FIE: violonistul care a cântat cu Paul McCartney, The Who şi Jeff Beck

vineri, 26 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Cel mai aşteptat moment al FIE: violonistul care a cântat cu Paul McCartney, The Who şi Jeff Beck

Nigel Kennedy va concerta mâine seară în Piaţa Palatului. În această seară, un moment de asemenea aşteptat: vor cânta Ovidiu Lipan Ţăndărică, Bosquito, Irina Rimes şi Vunk . Pentru toată organizarea concertelor, firma din Bucureşti care s-a ocupat a primit un milion de lei.

Cel mai aşteptat eveniment al Fes­tivalului Internaţional al Educaţiei (FIE) va avea loc mâine seară. Nigel Kennedy, unul dintre cei mai apreciaţi violonişti internaţionali, va concerta pe scena din faţa Palatului Culturii, începând cu ora 19.30. În deschidere va performa Blue Simphony Orchestra. În trecut, Nigel Kennedy a concertat alături de prestigioase orchestre şi dirijori şi a colaborat cu numeroşi artişti şi trupe faimoase, printre care Sir Pual McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush şi Jack DeJohnette. De-a lungul carierei sale, a primit o serie de premii precum „Cea mai bună înregistrare clasică“, „Artistul Anului“ sau „Cel mai bun artist interna­ţional de muzică clasică“. În seara asta, pe scena din faţa Palatului Culturii, de la ora 19.30, vor urca artiştii Ovidiu Lipan Ţăndărică, trupa Bosquito, Irina Rimes şi trupa Vunk. Un alt eveniment din cadrul FIE este „Marşul Absolvenţilor“. Marşul va începe la ora 16.30, când coloana de absolvenţi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară

Manifestările principale din faţa Palatului Culturii au fost deschise alal­tăseară, cu un recital al cunoscutei pianiste originară din Iaşi Alexandra Dăriescu, la care au participat mii de ieşeni. Înainte de concert, aşa-numita „Regină a pianului“ a mărturisit că nu a mai cântat cu Fi­larmonica din Iaşi de 15 ani. Pianista s-a născut la Iaşi, iar acum locuieşte în Marea Britanie.
 
Concertele din faţa Palatului Culturii au continuat aseară, tot de la ora 19.30, cu Dida Drăgan, Luminiţa Anghel, Sanda Ladoşi, Adrian Daminescu şi Marcel Pavel, acompaniaţi de orchestra maestrului Viorel Gavrilă. Şi la acest concert au fost prezente câteva mii de ieşeni.
 
Pentru organizarea evenimentelor de la Palatul Culturii din perioada 25 – 27 mai, Primăria va achita o notă de plată de aproape un milion de lei. Beneficiarul este International Artist Management din Bucureşti, aceeaşi firmă care, la Săr­bătorile Iaşului din 2016, a încasat 800.000 lei de la municipalitatea ieşeană.  

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii