Cinci cadavre ciuruite de gloanţe, descoperite în patru vehicule într-o regiune la 250 de km de Soci

joi, 09 ianuarie 2014, 10:28
2 MIN
 Cinci cadavre ciuruite de gloanţe, descoperite în patru vehicule într-o regiune la 250 de km de Soci

Cinci cadavre cu răni provocate de gloanţe au fost descoperite în patru vehicule într-o regiune din sudul Rusiei, la aproximativ 250 km de Soci, oraşul-gazdă al Jocurilor Olimpice de Iarnă, au indicat joi autorităţile locale, citate de France Presse.

Regiunea Stavropol a fost plasată în stare de alertă după această descoperire macabră şi în urma exploziei unui dispozitiv artizanal în momentul sosirii poliţiei la faţa locului. Nicio persoană nu a fost rănită în explozie, a indicat filiala locală a Serviciului Federal de Securitate (FSB, fost KGB), citat de agenţia Interfax.

‘La 8 ianuarie, între 00h30 şi 19h30, cinci cadavre cu răni provocate de gloanţe au fost descoperite în patru vehicule’ de aceeaşi marcă, în două districte din Stavropol, precizează FSB într-un comunicat.

‘O bombă artizanală a explodat în apropierea unuia dintre vehicule, fără să provoace răniţi’, se menţionează în text. Un al doilea dispozitiv exploziv a fost distrus cu ajutorul unui robot al poliţiei, conform aceleiaşi surse.

Anchete pentru crimă au fost deschise în fiecare din aceste cazuri. Nu există încă informaţii cu privire la identitatea victimelor.

Regiunea Stavropol este situată în apropiere de micile republici instabile din Caucazul de Nord, unde forţele de ordine se confruntă cu o rebeliune islamistă.

Aceste republici, între care Daghestan, Inguşetia şi Cecenia, sunt teatrul unor explozii sau atentate aproape zilnic, atacuri care vizează în primul rând reprezentanţi ai forţelor de ordine, dar, de asemenea, oficiali din administraţie, politicieni sau personalităţi religioase.

Nu de puţine ori, atacurile sunt revendicate de rebeliunea islamistă, care a trecut frontierele Ceceniei după primul război între forţele federale ruse şi separatiştii din mica republica (1994-1996) şi s-a transformat într-o mişcare armată activă în întreg Caucazul de Nord. (Agerpres)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii