N

Cine este Rodica Cosma, judecatoarea care a decis eliberarea lui Radu Mazare sub control judiciar

N

joi, 10 aprilie 2014, 09:16
2 MIN
 Cine este Rodica Cosma, judecatoarea care a decis eliberarea lui Radu Mazare sub control judiciar

\N

Primarul Constantei, Radu Mazare a fost eliberat din arest si va fi anchetat sub control judiciar in dosarul in care DNA cerceteaza o dare de mita pentru realizarea unui cartier de locuinte sociale in municipiul de pe litoral. Decizia de eliberare din arest a lui Mazare a fost luata de judecatoarea Rodica Cosma de la Inalta Curte, un magistrat care a judecat mai multe dosare controversate de-a lungul timpului. Printre altele, judecatoarea Cosma este unul dintre magistratii care l-a achitat in prima instanta pe fostul ministru Tudor Chiuariu, a facut parte din completul care a dispus neinceperea urmarii penale in dosarul de plagiat al premierului Ponta, a decis condamnarea definitiva a lui Catalin Voicu si in doua dosare diferite ba l-a achitat, ba l-a condamnat pe Gigi Becali.

Decizia de eliberare a lui Radu Mazare din arest si anchetarea sa sub control judiciar a fost luata miercuri seara de catre Inalta Curte prin judecatoarea Rodica Cosma. (Sursa)

De-a lungul timpului, Cosma a judecat mai multe dosare importante si a dat unele decizii controversate.

In dosarul schimbului de terenuri cu MApN, dosarul care practic l-a trimis pe Gigi Becali in inchisoare, judecatoarea Cosma a facut opinie separata si a decis ca se cuvine achitarea lui Becali. (Sursa)

Intr-un alt dosar privind Gigi Becali, Dosarul „Valiza”, judecatoarea Cosma a decis sa-l codnamne pe omul de afaceri din Pipera.

La judecata pe fond in Dosarul „Posta Romana”, Rodica Cosma, alaturi de alti doi judecatori, a decis achitarea fostului ministru de la justitie, Tudor Chiuariu. La recurs, Chiariu a fost condamnat definitiv. (Sursa)

Rodica Cosma a hotarat condamnarea pe fond la cinci ani de inchisoare a fostului ministru PDL, Monica Iacob Ridzi, si a judecat si unul din dosarele Zambaccian ale lui Adrian Nastase, insa nu a facut parte din completul care a dat decizia definitiva.

Rodica Cosma a facut parte si din completulc are a decis condamnarea definitiva a fostului senator PSD, Catalin Voicu.

 

Citeste mai multe pe Hotnews.ro

Comentarii