Cine-i născut / repausat în ianuarie, hai, sus!

vineri, 17 ianuarie 2014, 19:08
2 MIN

 Până la noi apariţii discografice care să ne facă să sărim în sus la propriu am stat ca mâţa şi ne-am uitat în calendarul noului an, de la Sfântul Vasile încoace, şi am găsit cam aşa:

* 3 ianuarie: s-a născut John Paul Jones, bass şi keyboards la Led Zeppelin (şi, apoi, la muuulte alte trupe), în caz că nu ştiaţi, ceea ce ne îndoim.
* 4 ianuarie: s-a născut John McLaughlin, unul dintre cei mai importanţi chitarişti de jazz / jazz-fusion / blues etc.
* 4 ianuarie: a murit Phil Lynott, leaderul, solistul vocal şi bassistul trupei Thin Lizzy.
* 6 ianuarie: s-a născut enigmaticul, alienatul, ciudatul şi genialul Syd Barrett, cel care a pus Pink Floyd pe un făgaş de unde nu va mai ieşi, în ciuda fluctuaţiilor de personal.
* 8 ianuarie: s-a născut Robby Krieger, pe care unii fani îl ştiu doar drept "chitaristul de la The Doors".
* 9 ianuarie: altă aniversare, a lui Jimmy Page, pe care mulţi fani îl ştiu şi sub brandul "Jimmy Page", nu doar drept "chitaristul de la Led Zeppelin".
* 10 ianuarie: a văzut lumina zilei Rod Stewart, despre care chiar n-are rost să mai dăm detalii.
* 10 ianuarie: s-a născut Pat Benatar, una dintre doamnele care demonstrează că rockul nu ţine seama de sex.
* 10 ianuarie: aniversarea lui Michael Schenker (Scorpions, UFO, MSG etc.).
* 15 ianuarie: în 1948 a venit pe lume Ronnie Van Zandt, cel care avea să devină solistul vocal al unei trupe care avea să devină trupa noastră de suflet, Lynyrd Skynyrd. A murit pe 20 octombrie, 1977, în acel accident de avion despre care am mai scris şi vom mai scrie… Acum, în sânul trupei, ştafeta e dusă mai departe de vocea fratelui său, Johnny Van Zandt.
* 15 ianuarie: s-a născut Pete Trewavas, bassistul formaţiei care ne-a marcat de tot, în profunzime, anii ’80: Marillion. După split, după plecarea lui Fish, am cam plecat şi noi…
* 17 ianuarie: eveniment similar pentru Kai Hansen, chitaristul trupei Helloween, pe care am promovat-o binişor de Halloween (căutaţi în arhivă!).
* 18 ianuarie: ziua de naştere a lui Nic Potter, alt bassist, dar al unei trupe dintr-o altă perioadă – la Van Der Graaf Generator ne referim.
* Cam atât cu textul: o imagine face cât o mie de cuvinte, iar un clip audio / video face cât un miliard de poze! Să cânte, aşadar!
 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii