De Sănătate

Punem punctul pe știi

Creştere alarmantă a numărului de viroze în judeţul Iaşi

joi, 03 martie 2016, 02:51
1 MIN
 Creştere alarmantă a numărului de viroze în judeţul Iaşi

Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi (DSP) a înregistrat în ultima săptămână o creştere simţitoare a numărului de viroze respiratorii raportate de medicii de familie şi specialiştii din spitale. Potrivit DSP, în săptămâna 22 -28 februarie au fost raportate peste 7.000 de viroze respiratorii, cu mai mult de 450 de cazuri faţă de săptămâna anterioară. 

Din cifrele raportate de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile, în aceeaşi săptămână, a crescut şi numărul pneumoniilor, de la peste 1.600 de cazuri de acum o săptămână, la peste 1.700 în intervalul menţionat. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în judeţul Iaşi au fost înregistrate, până în prezent, 22 de cazuri de gripă. 19 dintre ele sunt la pacienţi depistaţi cu gripă AH1N1, ceilalţi trei bolnavi fiind diagnosticaţi cu gripă A, subtip H3, şi gripă de tip B.

Conform raportărilor CNSCBT, Iaşul se află pe locul al patrulea pe ţară, după numărul cazurilor înregistrate, cele mai multe – 343 – fiind depistate în Bucureşti. În faţa Iaşului se mai află Constanţa şi Olt, cu câte 90, respectiv 62 de cazuri. 

Comentarii