Explicația lui Bodea pentru votul din Parlament pentru revizuirea Constituției

joi, 11 mai 2017, 10:05
2 MIN
 Explicația lui Bodea pentru votul din Parlament pentru revizuirea Constituției

Într-un comunicat dat joi publicității, deputatul PNL Iași Marius Bodea a ținut să își motiveze votul din Parlament pentru inițiativa cetățenească de modificare a Constituției.

Redăm, integral, în rândurile următoare, textul comunicatului:

“Am votat ca iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pentru redefinirea familiei să fie supusă referendumului.

Articolul 150 din Constituţia României explică foarte clar în ce condiţii poate fi iniţiat referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

  Revizuirea Constituţiei, propusă Coaliţia pentru Familie (CpF), care a strâns 3 milioane de semnături, îndeplineşte TOATE prevederile constituţionale. Este un prim motiv pentru care am votat PENTRU.

  Al doilea argument ţine de cum definesc eu căsătoria şi familia. Căsătoria heterosexuală nu este o instituţie de ieri de azi, ci una multimilenară. Ea înseamnă afecte, valori şi semnificaţii emoţionale care nu pot fi ignorate cu uşurinţă. Îmi este greu să îmi imaginez un copil spunându-i “mamă” unui bărbat.

  La fel, îmi este greu să înţeleg de ce trebuie modificată definiţia termenilor "familie" şi "căsătorie", când persoanele de acelaşi sex pot avea parte de uniuni civile sau parteneriate civile. De ce se doreşte confiscarea acestui termen care, repet, are o tradiţie multimilenară?

  Statul încurajează familia tradiţională şi căsătoriile heterosexuale pentru că doar acestea pot procrea. Iar sistemele publice de pensii, de exemplu, pot fi susţinute doar cu un spor demografic pozitiv. Este vorba de o politică naţională pe care, la fel, nu o putem ignora.

  Mai mult, isteria creată cum că, în eventualitatea în care revizuirea Constituţiei prin referendum este aprobată se pierd nişte drepturi ale familiei monoparentale, când în fapt nimic nu se schimbă pentru că şi astăzi codul civil defineşte căsătoria identitic cu definiţia celor care au avut această iniţiativă cetăţenească, este absurdă.

Remarc o doză de agresivitate în rândul preopinenţilor care au altă părere. Adică aceiaşi care, non-stop, fac recurs la toleranţă, diversitate, dreptul la opinie, libertate de exprimare.

Haideţi să acceptăm că sunt păreri diverse şi poporul român, conform prevederilor constituţionale, să aleagă.

Ieri, votul pentru inițiativa privind revizuirea Constituției a fost de 232 pentru, 12 împotrivă, 13 abțineri, iar 3 parlamentari nu au votat.

Art. 259 Cod Civil

Căsătoria

(1) Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii.

(2) Bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători în scopul de a întemeia o familie.

(3) Celebrarea religioasă a căsătoriei poate fi făcută numai după încheierea căsătoriei civile

Acest articol este în vigoare în Codul Civil Român!”

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii