FILIT a fost, din fericire, salvat, dar anul acesta va fi ceva mai mititel

vineri, 10 iulie 2015, 01:59
2 MIN
 FILIT a fost, din fericire, salvat, dar anul acesta va fi ceva mai mititel

Festivalul va avea loc, dar „într-o formulă restrânsă“, potrivit anunţului de ieri al organizatorilor.

Consiliul Judeţean şi Muzeul Literaturii Române (MLR) au decis ieri reluarea organizării Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), dar „într-o formulă re­strânsă“. Potrivit reprezentanţilor celor două in­stituţii, s-a adoptat o astfel de decizie pentru a se asigura o „continuitate“ festivalului, iar, anul viitor, ar urma să se revină la „formula consacrată a FILIT“.

„Reprezentanţii CJ şi cei ai MLR susţin înfiinţarea unei fundaţii culturale care să organizeze festivalul, după exemplul marilor festivaluri internaţionale din Europa şi România. Această formă de organizare va fle­xibiliza desfăşurarea festivalului şi va facilita atragerea de fonduri suplimentare pentru dezvoltarea FILIT“, se arată într-un comunicat de presă remis ieri.

Festivalul este un eveniment finanţat de CJ prin MLR, iar organizatorii au asigurat că se vor face toate diligenţele pentru ca „ediţia din acest an, deşi restrânsă, să se desfăşoare la cel mai înalt standard de calitate“.

„Dată fiind experienţa acumulată în cadrul primelor două ediţii, ne exprimăm convingerea că echipa FILIT şi MLR Iaşi vor identifica modalităţile necesare pentru a asigura continuitatea acestei misiuni culturale, alături de partenerii săi din ţară şi străinătate, alături de invitaţii de marcă şi de participanţi şi, nu în ultimul rând, alături de publicul său“, se mai arată în comunicatul semnat de şeful interimar al CJ, Victorel Lupu, şi de directorul MLR, Dan Lungu, acesta din urmă fiind şi managerul FILIT.

Iniţial, festivalul a fost suspendat de către MLR, după ce instituţia a acuzat presiuni politice din partea PSD.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii