FOTO: Playboy publică în premieră un pictorial cu o femeie musulmană care poartă văl: ”O activistă badass”

joi, 29 septembrie 2016, 08:10
2 MIN
 FOTO: Playboy publică în premieră un pictorial cu o femeie musulmană care poartă văl: ”O activistă badass”

Revista Playboy, odinioară faimosă pentru modele deghizate în iepuraşii fetişizaţi în media şi pentru soft porn, publică, pentru prima dată, un pictorial cu o femeie musulmană care poartă hijab. Bineînţeles, demersul revistei a atras atât laude entuziaste, cât şi critici caustice.

Ce-i hijab-ul pe care îl poartă femeia musulmană în pictorialul Playboy? Hijab-ul desemnează toate tipurile de văl plasate pe faţa unei fiinţe sau deasupra unui obiect pentru a le ascunde vederii sau a le izola, în tradiţia musulmană.

În mod particular, este vorba despre acel tip de voal pe care femeile musulmane îl poartă pe cap, decupat astfel încât să le lase chipul vizibil. Dacă vălul acoperă faţa, atunci piesa vestimentar-religioasă poartă alte denumiri, cum ar fi: niqab, burqa sau sitar.

Jurnalista americană Noor Tagouri poartă vălul islamic în numărul din octombrie al revistei Playboy, ediţia "Renegades", o serie care se concentrează pe poveştile bărbaţilor şi femeilor "care au riscat totul, ba chiar viaţa, să facă ceea ce le place".

În vârstă de 22 de ani, jurnalista de origine musulmană, reporter pentru Newsy, o reţea de ştiri video, apare în pictorial îmbrăcată într-o jachetă neagră din piele, blugi, adidaşi şi hijab, vălul tipic musulman. În Playboy, nubila este descrisă astfel: "E o activistă badass".

Tagouri, care este de origine libiană şi al cărei scop în viaţă este să devină prima "hijabi" care apare la o televiziune comercială din SUA, spune că militantismul ei de femeie musulmană ce a crescut în Statele Unite ale Americii au ajutat să-şi făurească o carieră inedită.

Descopera.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii