Grav accident la ora 5 dimineaţa, produs de un bezmetic beat mort

luni, 09 iunie 2014, 01:50
2 MIN
 Grav accident la ora 5 dimineaţa, produs de un bezmetic beat mort

Sosirea căldurii, care i-a făcut pe ieşeni mai dornici de călătorii, a dus şi înmulţirea accidentelor datorate consumului de alcool de către şoferi. Sâmbătă seara şi duminică s-au produs două accidente rutiere datorate consumului de alcool.

Primul a avut loc sâmbătă, când şoferul unui Mercedes Vito care circula dinspre Tomeşti către Baza 3 a pierdut „contactul“ cu drumul şi a intrat în plin într-un camion care se afla parcat pe margine. Tânărul care se afla la volan a scăpat cu viaţă, dar este rănit grav. „Accidentul a avut loc la ora 20.10, când Radu P., în vârstă de 27 de ani, din Butea, pe fondul consumului de alcool, a intrat cu autoturismul într-o remorcă a unui camion parcat pe Calea Chişinăului. În urma testării cu alcooltestul, a reieşit o concentraţie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

În ca­zul accidentului de duminică, acesta s-a produs la primele ore ale dimineţii, când şoferul unui Logan a intrat pe contrasens şi a lovit în plin o căruţă plină cu oameni. Patru persoane au ajuns la spital, dintre care unul din căruţă în stare gravă. „La ora 5.40, pe drumul Iaşi – Movileni, Gabriel G., de 43 de ani, care se deplasa spre Iaşi, pe fondul consumului de alcool, a pătruns pe contrasens, unde a lovit un atelaj hipo, care se deplasa regulamentar. A fost rănit grav un bărbat şi o tânără din căruţă, dar şi şoferul şi un pasager din Logan“, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

În urma testării cu alcooltestul, şoferul Loganului avea o concentraţie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii