Iaşul va fi împânzit de camere video

luni, 15 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Iaşul va fi împânzit de camere video

Scopul Primăriei este supravegherea majorităţii locurilor publice precum spaţii de joacă, parcuri sau zona unităţilor de învăţământ.

Primăria Iaşi va extinde sistemul de supraveghere video pe raza oraşului. În acest sens, municipalitatea a semnat un contract de proiectare în valoare de 72.000 lei cu SC AM Project Design & Consulting. Primarul Mihai Chirica a de­clarat că scopul este de a monta camere video, de ordinul sutelor, în locuri publice precum spaţii de joacă, parcuri sau în apropierea unităţilor de învăţământ. Edilul şef al Iaşului a precizat că sistemul de supraveghere va fi complementar ce­lui montat în cadrul proiectului de management al traficului.

Potrivit lui Chirica, Primăria pune la dispoziţia poliţiştilor, aproape zilnic, imagini video cu privire la fapte care se petrec în spaţiul public, imagini care provin de la camerele instalate în cadrul sistemului de monitorizare a traficului. „După perioada de elaborare a proiectului, care se va încheia probabil la sfârşitul lunii august, vom scoate la licitaţie implementarea acestuia, cu finalizare pe parcursul anului 2018“, a declarat primarul Iaşului. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii