De Business

Punem punctul pe știi

În cadrul Finanţelor Regionale va fi înfiinţat un Comitet de Management

O treime dintre posturile de conducere din cadrul instituţiei sunt ocupate interimar.

joi, 24 noiembrie 2016, 02:50
2 MIN
 În cadrul Finanţelor Regionale va fi înfiinţat un Comitet de Management

Noul director interimar al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, Eugen Ciorici, detaşat pentru şase luni de la regionala din Galaţi, are planuri mari pentru acest mic „mandat”, deşi afirmă că speră să se întoarcă repede pe postul unde este titular. Acesta a trasat, ieri, câteva obiective pe care vrea să le implementeze pe termen scurt şi mediu la DGRFP Iaşi, cel mai important dintre ele fiind ocuparea posturilor de conducere vacante. 

Din totalul acestor posturi, circa 30% sunt ocupate prin interimat, iar acest aspect ar duce, potrivit lui Eugen Ciorici, la „neasumarea unor decizii” din partea celor care le ocupă.

„Sper ca aceste şase luni să fie mai puţine, din acest punct de vedere doresc să îmi fac planuri pe termen scurt, până la sfârşitul acestui an, şi pe termen mediu. Pe termen scurt, vreau ca toţi indicatorii care caracterizează activitatea administraţiei fiscale să fie îndepliniţi şi trendul de până acum îmi dă credinţa că nu vom avea probleme în acest sens. Însă, pe termen mediu, vreau să înfiinţăm un Comitet de Management la nivelul regiunii de nord – est şi dezvoltarea schimbului de informaţii prin protocoale cu instituţiile publice cu care colaborăm. De asemenea, doresc să avem stabilite întâlniri cu mediul de afaceri atât prin Camera de Comerţ, cât şi prin Corpul Experţilor Contabili. Poate cel mai important proiect este definitivarea funcţiilor publice de conducere, în regiune existând circa 30% din aceste funcţii ocupate de interimari. În acest scop, încercăm să le scoatem chiar în luna ianuarie la concurs pentru că aici este unul din punctele slabe ale regiunii. Neasumarea răspunderii din cauza faptului că aceste posturi nu sunt fixate”, a explicat directorul DGRFP Iaşi, Eugen Ciorici.

Legat de înfiinţarea unui Comitet de Management la nivelul DGRFP Iaşi, Ciorici spune că s-a inspirat pentru această idee de la o structură similară dezvoltată la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Noua structură va fi formată din directorii executivi ai DGRFP Iaşi, şefii Administraţiilor Judeţene a Finanţelor Publice, directorul executiv al Direcţiei Regionale Vamale şi, posibil, reprezentanţi ai departamentelor Juridic şi Resurse Umane. „În primul rând, funcţiile acestui comitet vor fi de transparentizare a activităţii şi de responsabilizare a funcţiilor de conducere existente în această regiune. Pe toate speţele fierbinţi vreau decizia şi punctul de vedere al celor implicaţi”, şi-a explicat Ciorici iniţiativa. Ordinul preşedintelui ANAF de numire a lui Eugen Ciorici la conducerea DGRFP Iaşi a fost semnat pe 17 octombrie.  

 

 

Comentarii